Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

A mechatronika alkalmazása

A mechatronika alkalmazásának lehetőségei Győr és vonzáskörzetében címmel a napokban rendeztek konferenciát a győri Lukács Sándor Szakképző Iskolában.
A megyei munkaügyi központ, a kereskedelmi és iparkamara, a Széchenyi István Egyetem Közlekedési és Gépészmérnöki Intézete, valamint a Lu-

kács Sándor Szakképző Iskola szervezett a közelmúltban konferenciát, amelynek témája a mechatronika alkalmazásának lehetősége volt.

A szakterület számára fontos a képzés

Rimányiné Somogyi Szilvia, a munkaügyi központ igazgatója nyitó előadásában elemezte a megyei munkaerőpiac helyzetét, majd beszélt a várható változásokról. Külön szólt a szakképzés problémáiról, a szakképzetlenek elhelyezkedési gondjairól, valamint a diplomás munkanélküliségről, és az úgynevezett életen át tartó tanulás helyes értelmezéséről.
Pális Ferenc szakképzési menedzser a szakember-utánpótlás helyzetét elemezte. Hangsúlyozta: a mechatronikai szakterületek számára fontos a szakemberképzés indítása.

Győrött lesz elsőként egyetemi szinten

A régióban meghatározó szerepet játszó nagyvállalatok bemutatták, hogy a mechatronikát náluk hogyan alkalmazzák. A tárgy oktatásának helyzetéről és fejlesztésének lehetőségeiről két előadás hangzott el.
A Széchenyi-egyetem intézetigazgatója, dr. Kardos Károly a mechatronikai mérnökképzés beindításának szükségességét elemezte, kiemelve, hogy az egyetemi szintű képzés az országban elsőként Győrben kezdődik. A Lukács Sándor Szakképző Iskolában induló mechatronikai technikusi képzésről pedig Tenk Béla műszaki igazgatóhelyettes tartott ismertetőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrőrs a Bakonyalján

A bűnözés további csökkenését és a környező települések lakossága köz-, illetve biztonságérzetének… Tovább olvasom