Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

A Mazsihisz is feljelenti a rajkai képviselőt

Budapest, Győr - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a megyei rendőr-főkapitányságon feljelentette csütörtökön Kiss Attila rajkai képviselőt. Szerintük ugyanis „aktív cselekvésre uszította" képviselőtársait, hogy „rohanják meg" a mosonmagyaróvári zsinagógát.

„Össze kellene tépnünk (a költségvetést), beülni az autóba és a Kossuth utcai zsinagógát kifüstölni" – ez volt az a mondat, amely a rajkai testületi ülésen hangzott el, elsőként a Kisalföldben jelent meg, s most rendőrségi ügyet generált. Először a Magyar Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége jelentette be, hogy feljelenti a képviselőt, s lemondásra szólította fel.

A Mazsihisz saját honlapján csütörtökön közleményt adott ki az esettel kapcsolatban. Eszerint „Kiss Attila rajkai képviselő a múlt heti testületi ülésen arra buzdította a képviselő-testület tagjait, hogy vegyenek kaszákat és kapákat, támadják meg a zsinagógát. A Rajkához legközelebb eső két nagyvárosban, Mosonmagyaróvárott és Győrött is a Kossuth utcában van a helyi  zsinagóga" – áll a közleményben. A Mazsihisz a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságnak címzett feljelentésében hangsúlyozza,  hogy nem egyszerűen a szólásszabadság gyakorlásáról van szó, „hanem az  elhangzott felszólalásával a képviselő a jelenlévőket aktív  cselekvésre buzdította, arra uszította őket, hogy különböző mezőgazdasági eszközöket használjanak fegyverként, és rohanják meg a majd 20 kilométerre fekvő szomszédos településen található Kossuth utcai zsinagógát". Végül megjegyzi: a Mazsihisz azt várja, hogy a  rendőrség az ügyben lefolytatja a nyomozást, és „az ügyészségnek lesz  ereje ahhoz, hogy a zsinagóga megtámadására felhívó képviselőt a bíróság elé állítsa".

A Kisalföld csütörtök este a megyei rendőr-főkapitányságon arról érdeklődött, hogy megérkezett-e hozzájuk a feljelentés: mára ígértek  tájékoztatást az ügyben. Megkeresésünkre Villányi Tibor, a Győri Zsidó Hitközség elnöke is csak néhány nap múlva ígért reagálást a történtekre.

Olvasóink írták

 • 7. 56-os 2009. október 05. 16:54
  „Érdekes, érdekes. A Mazsihisz nem tett feljelentést a ZAHAL gaztettei végett Gazába.”
 • 6. Őz 2009. február 24. 18:08
  „Csak Magyar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. fortuna54 2009. február 22. 13:09
  „Gyertek barátok kaszára,kapára,ürge van a határban. Kiss attila talán Dozsa györgy unokája?”
 • 4. aTibi 2009. február 22. 09:14
  „Az igazság!

  Eszerint Rosenblat urat a németek a háború alatt a buchenwaldi munkatáborba vitték, ahol súlyos éh- és gázhalál fenyegette. Szokatlanul sokat kellett dolgoznia, és az éhségét csak akkor tudta csillapítani, mikor a tábor környékén éjjel-nappal teli gyümölcsös kosárral sündörgő zsidó lányok egyike, Roma kisasszony hónapokon át ravaszul kicselezte a hülye német SS őröket, és a kerítésen keresztül almákat dobált be neki.

  Aztán a gyáva SS elfutott a közelgő dicső vörös horda elől, és a táborok szocialista elfoglalása után hat millió holokauszt túlélő reppent szét a világban. Rosenblat úr is gondolt egy nagyot, és ő is elhagyta az antiszemita Európát, áthajózott Amerikába. Szíve azonban folytonosan sóvárgott Romája után, nem is akart megnősülni. És láss csodát, Mózes meghallotta Rosenblat úr sóhajait, és 1957-ben New York Brooklyn zsidó negyedében ismét találkozott a szépséges almás lánnyal, azonnal egymásra ismertek, és pár hónap múlva nagy pohártörős esküvőt tartottak.

  Rosenblat úr felbuzdulva a hírhedt Imre Kertesz és a még hírhedtebb holokauszt-ipar eddigi sikerein, papírra vetette nem létező emlékeit, kicsit színezgette, foltozgatta, majd ellátta a szívszorongató "Angel at the Fence: The True Story of a Love that Survived," (Angyal a kerítésnél: igaz történet a túlélő szerelemről) címmel, és átnyújtotta a Berkley Books könykiadó cégnek. (Igen, jól látják, ez a két szó is szerepel a címben: "igaz történet.")

  A csinos Roma az urával együtt felvett érte sok-sok pénzt, és a zsidó Harris Salomon pedig az Atlantic Overseas Pictures stúdiót rábeszélte, hogy véssék filmszalagra is Rosenblat meséjét. Az Atlantic adott is 25 millió dollárt a megfilmesítésre, és a múlt hét végéig úgy nézett ki, hogy az óriási érdeklődéssel várt film forgatását alig egy hónappal a könyv megjelenése után, 2009 márciusában elkezdik.

  Beindult a zsidó propagandagépezet, interjúk, csöpögős újságcikkek, rádió és tévéműsorok követték egymást a jóképű Rosenblaték főszereplésével. A Rosenblat-mese még egy gyerekeknek szóló holokausztos mesekönyv alapját is képezte, és a szimpatikus Rosenblat házaspár kétszer is fellépett a néger Oprah Winfrey tévéműsorában. Az állandó súlyproblémával küzdő milliomos néger asszony - gondosan vigyázva a műszempilláira - hosszasan törölgette szemeit, és bánatosan belemerevedve a kamerába kijelentette, hogy: "ez volt a legszebb és legmeghatóbb szerelmi történet, ami valaha is elhangzott élő adásban."

  Aztán jött Ben Helfgott és egy nagyot köpött a levesbe. Akkorát, hogy a kifröccsenő nyálas leves beterített Romától Salomonig mindenkit.

  Helfgott úr ugyanis felhívta a New Republic magazint és felajánlotta, hogy néhány szót mond Rosenblatékkal kapcsolatban. A mérges öreg zsidó a magazinban megjelent interjújában kijelentette, hogy ő másokkal ellentétben valóban ott volt a Buchenwald mellett felállított Schlieben-i altáborban, Rosenblatnak és a szépséges asszonyának almás sztorija egyszerűen pénzcsináló, félrevezető, kitalált mese, Rosenblat úr New Yorkban egy zsidó párkereső cég közvetítésével Amerikában ismerte meg a lengyel zsidó lány Roma Radzickyt.

  Helfgott úr bizonyítékait a Berkley Books figyelmesen végig nézte, végig hallgatta, ellenőriztette, majd leállítatta a nyomdagépeket. A kiadó szóvivője a múlt szombaton bejelentette, hogy a jóhírű Penguin Grouphoz tartozó Berkley Books vezetése elállt a könyv 2009 február 3.-ára tervezett piacra dobásától, felbontották a nagy országos könyváruházakkal kötött forgalmazási szerződéseket és a jövőben nem kívánnak Rosenblat úr angyalaival kapcsolatban nyilatkozni, így tehát a hazug Rosenblat úr irodalmi Nobel-díja jó mélyen a kútba esett.”
 • 3. morfi 2009. február 22. 08:52
  „Azt hiszem itt már az összes "ostoba "zsidó megtette a följelentést,az izraeli Államot még hiányolom.De előfordulhat hogy esetleg női katona alakulatot fognak bevetni K.A.-ra”
 • 2. aTibi 2009. február 21. 08:38
  „Uraim annyira ellenszenves ami itt történik, menjenek el innen!
  Csak és kizárólag a Magyar népen élősködnek itt!”
 • 1. satan 2009. február 20. 23:11
  „Tisztelt Mazsihisz ...... nem gondoljátok, hogy nem véletlenül utál már szinte mindenki TITEKET ? Rúgjátok ki a Demszkyt-Fodort-Kókát , már üres a kassza, nincs, amit a saját, gyülekezetetek tagjainak zsebébe át-"RAKJANAK". MEG KELLENE húzni CSENDBEN magatokat inkább, mert ha még egy szókimondó képviselőbe is beleköttök, (húúúú, de cigány-MÓD "ÍZŰ" a dolog...) még az is megutál titeket, aki nem foglakkozik a dolgaitokkal....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új gátak épülhetnek a Szigetközben

Győr – Az Európai Unió támogatása esetén megyénkben is nagy jelentőségű árvízvédelmi… Tovább olvasom