Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 19°C | 30°C Még több cikk.

A matricák hova jók? Nagyszentjánosnál kell két megyei matrica?

Kérdések és válaszok a matricákkal kapcsolatban olvasóink felvetései alapján.

A matricák hova jók?Szerintem teljes a káosz a fejekben, hogy kinek kell megyei e-matricát vásárolni és az mire érvényes, illetve hogy mire jó a többi matricafajta. Autós

A kormány döntése értelmében január 1-jétől néhány kivétellel a korábban ingyenes autópálya- és autóútszakaszok váltak mindenki számára fizetőssé.

Térségünkben ez az M1-es autópálya Tatabánya-Óváros és Tata közötti szakaszát, győri és mosonmagyaróvári elkerülőjét, valamint Győrnél az M19-es és Mosonmagyaróvárnál az M15-ös autóutat érinti.

Aki 10 napos, havi vagy éves e-matricát vásárol, természetesen az egész fizetős úthálózatot – beleértve ezeket a szakaszokat is – használhatja az e-matrica érvényességi idején belül. Az idei újdonság az éves megyei e-matrica, amely csak egy adott megye összes fizetős útszakaszának használatára jogosítja fel vásárlóját.

Nem kell két megyei matrica


Hegedüs Tibor nagyszentjánosi olvasónk azzal a kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy járjunk utána: hány megyei matricát kell vásárolni annak az autósnak, aki Győr felé, illetve a város felől haladva Nagyszentjánosnál hajt fel vagy le az M1-es autópályáról. A bizonytalanság oka, hogy a kihelyezett tábla szerint a lehajtó ága átnyúlik Komárom-Esztergom megyébe.

Róna Márta, a Nemzeti Útdíjszolgáltató Zrt. kommunikációs vezetője megkeresésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei matrica mind a bal pályán lévő lehajtón, mind az ellenkező oldali felhajtón érvényes, vagyis a sofőröknek nem szükséges Komárom-Esztergom megyei matricát is vásárolniuk.

Az országos 10 napos, havi, valamint éves matrica természetesen az ország összes fizetős szakaszára érvényes, így azoknak, akik ilyennel rendelkeznek, az érvényességi időn belül nem kell külön megyei matricát is vásárolniuk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszteltük az első reformfőzeléket

A hétfői menza már a májusi rendelet előírásai szerint készült, persze a közétkeztetők nem egyik… Tovább olvasom