Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A marcalvárosi lakóknál kiverte a biztosítékot a házuk aljában működő söröző

Huszonegy lakó írta alá azt a dokumentumot, melyben kérik: csendesebb legyen az Ikva utca 28. környéke. A söröző tulajdonosa szerint nincs gond az üzemeltetéssel, s ezt a rendőrségi vizsgálatok is alátámasztják.

Lakók, akik alatt közvetlenül üzemel a söröző

"Minden pénteken, szombaton erősen felhallatszanak a hangok a sörözőből. A legnagyobb problémánk mégis azzal van, hogyha a vendéglátó-helyiség előtt kiabálnak alkoholos állapotban a vendégek.

Az előttünk itt élő kisgyerekes család pontosan emiatt költözött el a lakásból. Mi a férjemmel júliusra várjuk a babánkat, s nem szeretnénk, ha ilyen körülmények között kezdené meg életét gyermekünk" - mondta a portálunknak Bősze Veronika.

A házaspár ott jártunkkor több, közvetlenül az ablakuk alatt rögzített hangoskodást lejátszott a kisalfold.hu munkatársának.


A szóban forgó söröző és lakóépület Marcalvárosban
A szóban forgó söröző és lakóépület Marcalvárosban


Huszonegy lakó szignójával fejezte ki elégedetlenségét

"Az Ikva utca 28. alatti söröző ügyében a lakók birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek a győri önkormányzatnál. A kérelmet huszonegyen írták alá" - tudtuk meg a közös képviselőtől.

"Január óta több hatósági vizsgálat zajlott a kocsmában, de eddig  a hivatalok munkatársai egyetlenszer sem találkoztak kirívó esettel. A hangoskodások kialakulása azonban nagyban függ a vendégkör összetételétől" - közölte Kiss Erzsébet közös képviselő.

Önkormányzati képviselő: "a hatóságok visszatérő ellenőrzéseit szükségesnek érzem a jövőben"

Marcalváros önkormányzati képviselője, Borsi Róbert (Fidesz-KDNP) szintén tud az Ikva utca eleji lakók problémájáról. "Véleményem szerint nem túl szerencsés, ha kocsma ilyen sűrűn lakott övezetben, ilyen közel van a lakóépületekhez.

Decemberben személyesen beszéltem a vendéglátó-helyiség jelenlegi üzemeltetőivel, akiknek jeleztem: több mindenben is gondot látok. Egyrészt ilyen volt a zene hangereje, a vendégek hangoskodása, valamint a nyitvatartási idő önkényes meghosszabbítása. Ők azt ígérték, hogy a jövőben figyelnek ezekre. Tény, hogy januárban leszerelték a zenegépet, februárban pedig finomítottak a nyitvatartási időn.

Ettől függetlenül a hatóságok visszatérő ellenőrzéseit szükségesnek érzem a jövőben, mivel a decemberi vizsgálatok során több esetben is hiánypótlásra szólították fel a söröző üzemeltetőit.

Győr jegyzőjénél, Lipovits Szilárdnál indítványoztam, hogy az összes rendőrségi jelentést kérjük be a tisztánlátás érdekében" - válaszolt kérdéseinkre Borsi Róbert.

A söröző tulajdonosa: "a rendőröknek semmi kifogásolnivalójuk nem volt eddig" 

A kisalfold.hu megkereste a vendéglátó-helyiség tulajdonosát is. "Közel 20 éve építettük az üzlethelyiséget és s gondoskodtunk az üzlet megfelelő hangszigeteléséről. A lakótömbben összesen 12 család él, vagyis olyanok is aláírták a petíciót, akiket nem zavarhat különösebben a söröző működése.

Egyetlen rendőrségi vizsgálat során sem készült jegyzőkönyv, mert a rendőröknek semmi kifogásolnivalójuk nem volt eddig. A lakóknak jeleztük: ha még egyszer kihívják a rendőrséget, akkor számíthatnak arra, hogy zaklatásért feljelentjük őket.

Tapasztalataink szerint nem a söröző vendégei, hanem a közeli kisbolt vásárlói hangoskodnak a környéken néha" - tudatta portálunkkal Németh Zoltánné.

Sok biztatót nem tudunk írni végszóként: az álláspontok úgy tűnik, meglehetősen távol állnak egymástól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gránátot találtak az elkerülőnél Győrben

Az RG-42-es szerkezetet a Magyar Honvédség tűzszerészei rendőri biztosítás mellett a helyszínen… Tovább olvasom