Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A magyar érdekről okosan - kerekasztal-beszélgetés

A ˝Magyar érdekről – okosan˝ sorozat 13 éves történetének 179. kerekesztal-beszélgetése zajlott le szerdán este Győrben.

Dr. Lanczendorfer Erzsébet vendégei Járai Zsigmond, Semjén Zsolt és Stumpf István voltak.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) győri örökös tiszteletbeli elnöke, dr. Lanczendorfer Erzsébet 1997 januárja óta már a 179. alkalommal kérdezi vendégeit közéleti aktualitásokról. Szerdán este a Bartók művelődési központban Járai Zsigmond volt MNB-elnök a kivérzett magyar gazdaság kórelőzményeiről és terápiájáról elmondta: a rossz kormányzás, a magas adók, a túlzott bürokrácia és korrupció miatt 25 százalékkal maradtunk el a velünk együtt vagy még később az EU-hoz csatlakozott szomszédaink életszínvonalától, miközben végletesen eladósodtunk. Ezek megszüntetésével, egyfajta fiskális diktatúrával meg kell állítani az elfolyó pénzeket és a gazdasági növekedés szolgálatába állítani. Becslése szerint így is csak tíz év múlva érhetjük utol versenytársainkat.

Stumpf István politológus a magyar pesszimizmus okairól és a radikalizálódó társadalomról beszélt. Szerinte a rendszerváltás, a globális gazdaság és a politika morális válsága egyszerre sújtja hazánkat, és ez utóbbi a legsúlyosabb, ezért az államnak erkölcsi törvény, hogy a jogszabályok betartásával példát mutasson polgárainak. A Jobbikról elmondta: a demokrácia jelképében, a parlamentben foglalnának helyet, miközben a kiábrándult tömegeket megszólítva a demokrácia alapjait támadják. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Semjén Zsolt a szabadon választható családi adózásról beszélt, melyet a KDNP bevezetne ˝a gyerekért, s nem a gyerekből˝ élők számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részleges látogatási tilalom a Neurológiai Osztály női részlegén

A Neurológiai Osztály női részlegén előforduló hasmenéses járvány miatt, a betegség terjedésének… Tovább olvasom