Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A Magvassy marad a városnál

Győr mégsem válik meg a Magvassy-sportcsar- noktól, az üzemeltető továbbra is a városi sportigazgatóság.
Magvassy-sportcsarnok.
Győr megválik a Magvassytól? címmel egy hónappal ezelőtt (a november 16-i számban) közölt cikket a Kisalföld. Akkor Kun András alpolgármestert arról kérdeztük, a sportlétesítmény üzemeltetését valóban át kívánja-e adni a város egy „maszek" cégnek. A cég neve nyílt titok volt Győrben: az egyetemi csarnokot üzemeltető Unihall Kft. A szándékot Kun András nem is cáfolta, hozzátéve, hogy a tárgyalásokat még nem zárták le.

Az érvek akkor így szóltak:

„Több városi intézményünknél – így például a termálfürdőnél, a Richter Teremnél, illetve az egyetemi csarnoknál – bebizonyosodott, hogy az üzemeltetést és a szakmai feladatokat a legjobb szétválasztani. Magyarán: mindenki azzal foglalkozzon, amihez a legjobban ért. Egy sportcsarnok esetében például a jelenlegi üzemeltetőnek – a városi sportigazgatóságnak – nem kell feltétlenül értenie a takarítás és a karbantartás megszervezéséhez, illetve egyéb jellegű rendezvények lebonyolításához; a mérkőzések megszervezéséhez azonban igen. ... A Magvassy-sportcsarnok ügyében ráadásul paradox helyzet, hogy az üzemeltetés minden költségét – éves szinten ez ötvenmillió forint körüli összeg – jelenleg a győri önkormányzat állja, a jegybevétel viszont az ETO KC-t illeti" – mondta novemberben Kun András.

Ezt követően az érintettek is nyilatkoztak, mindenki igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy a kézilabdásokat és természetesen a szurkolókat a lépés (ha bekövetkzeik) nem érintheti hátrányosan. A tárgyalásokat azóta lezárták, és – valljuk be – sokakat meglepő döntés született: a sportcsarnok üzemeltetése mégis marad a városi intézménynél. „A sportigazgatóság mögött álló szellemi, vagyoni háttér miatt célszerűbb a jelenlegi megoldást fenntartani – mondta tegnap Kun András a Kisalföldnek.

– A racionális üzemeltetés továbbra is cél, s úgy látjuk, ezt a sportigazgatóság meg tudja oldani. Győr egységként kezeli ingatlanait, ami sokkal fontosabb, mint az üzemeltető személye."
Ezzel – úgy tűnik – lezárult a hónapok óta húzódó kérdés, az alpolgármester nem tartja reálisnak (még ha elvileg lehetséges is lenne), hogy másfél-két éven belül ismét terítékre kerül a kérdés.

„Túl sokáig lógott a válasz a levegőben." Kérdésünkre, hogy a politikának mekkora szerepe volt a döntés meghozatalában, Kun leszögezte: „Semmi. Szakmai döntés született." Az alpolgármester határozottan cáfolta, sőt, nevetségesnek nevezte azt a feltételezést is, miszerint azért született ez a megoldás, mert a városházi szocialista frakció semmiképp sem támogatta volna egy új üzemeltető kinevezését.

„Nálunk nincs frakciófegyelem, legalábbis abban a tekintetben, hogy érvek és ellenérvek nélkül mindenkinek ugyanúgy kell szavaznia. Lényegesen felkészültebb politikus vagyok annál, hogy attól tartsak, nem tudok racionálisan érvelni. Ennél fontosabb kérdésekben is meg lehetett győzni a frakciót, aki pedig a Magvassy-sportcsarnok kérdésében politikai vagy anyagi spekulációt sejt vagy sejtet, az – ki merem mondani – a nevetség tárgyává teszi magát" – zárta nyilatkozatát Kun András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyészettől megmentett múlt

Harmincmillió forintos beruházás eredményeként néhány hónap alatt megújult az Enessey–Tschórl kúria, ahol a XIX. században gyakran tartottak vármegyegyűléseket. Magyarországon néhány ével ezelőtt hirdette meg a kormány azt a kastélyprogramot, amelynek az volt a célja, hogy az épített örökségünk részét képező évszázados kastélyok, kúriák állami segítséggel megújuljanak. Tovább olvasom