Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

A lomtalanítás árnyoldalai

Több mint négyezer köbméter lom gyűlt össze az április elején megkezdett győri lomtalanítási akció során, aminek tapasztalatai változtatásokra késztetik a szolgáltatót.
Az akció oroszlánrésze már lezajlott, jövő hét elején Nádorváros, zárásként Marcalváros következik. – Ami egyértelmű, hogy még mindig nem veszi kellőképpen igénybe a lakosság a három köbméter ingyenes beszállítási lehetőséget a Pápai úti kommunális telepre.

Holott sokkal kevesebb lom gyűlne össze a lakótelepeken, s azt nem kellene lomtalanítástól lomtalanításig tárolni. Új jelenség, hogy amíg régebben a használt bútorok voltak többségben a kirakott lomok között, most nagymértékben megnőtt a hullámpapír csomagolóanyag mennyisége – amit személygépkocsiban könnyedén ki lehetne szállítani a telepre – mondta el lapunknak Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.
A kirakott papírhulladékokat – ami most különösen sok volt – a szél könnyen széthordta, s a konténerek környéke elszemetesedett. A guberálók fegyelmezetlensége is folyamatos kellemetlenséget és többletmunkát jelentett. A konténerekbe a számukra hasznos anyag kiszedése után a lomot már nem rakták vissza.

– A következő lomtalanításnál változtatni fogunk. Egyrészt konténert csak nagyon kis számban és csak a lakótelepeken rakunk ki. Ugyanis a lakók – főként a családi házas övezetekben, ahol a konténer távol esik – úgyis a házuk elé rakják ki a felesleges tárgyaikat, amit külön össze kell szedni laptömörítős kukás gépkocsival. Másrészt a lomtalanítást áttesszük a
nyári időszakra, júliusra, augusztusra. A kirakott lom összeszedése nagy kézi erőt igényel, s a tavaszi kertészeti munkák idején kevés a munkaerő – vázolta az elképzelést Kovács Barnabás. Az eddigi adatok szerint a 3 és 7 köbméteres konténerekbe rakott lom mennyisége jóval meghaladta a 3 ezer köbmétert, az összes mennyiség a 4 ezret. A legtöbbet, 755 köbmétert Révfalu és Bácsa, valamint Győrszentiván (620) és a Belváros (603) területéről szedték össze, a legkevesebbet, 161 köbmétert Jancsifaluban rakták ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lokálpatrióta-juniális Soboron

Színes programmal, zenével, tánccal, s nem utolsósorban bográcspartival várta tagjait és azok… Tovább olvasom