Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

A Lloyd szép, a molinó nem

Több olvasónk is kritikával illette azt a tekintélyes méretű molinót, ami a felújított Lloyd palota számára hirdeti a bérleti jogot.


Az épület hasznosításáért felelős cég igazgatója reméli, hogy rövid ideig lesz kint a telefonszám.

A 800 millió forintból átalakított Lloydot hivatalosan június 5-én adták át, a Széchenyi tér ünnepi átadásán már kivilágítva fogadta a belvárosba érkezőket. Közmegelégedés övezi, legalábbis borúlátó véleményt nem hallottunk, attól eltekintve, hogy többen túl nagynak és túl hivalkodónak érzik a reklámfeliratot, amely a potenciális bérlőket hivatott megszólítani.

Révi Zsolt, Győr főépítésze elmondta: a molinóra engedélyt kapott az épület működtetője, hiszen a Lloyd ügye közös. Természetesen az önkormányzat ezt ideiglenesnek tekinti és remélhetőleg a dologra hamarosan pont kerül.

Nyilvánvalóan ugyanebben bízik az illetékes társaság ügyvezető igazgatója, dr. Horváth Patrik is. Mint portálunk megkeresésére közölte: bízik abban, hogy a ˝Kiadó˝ felirat minél előbb okafogyottá válik, mivel nem lesz már mit kiadni.

˝Remélem, hogy azon kedves olvasókat, akik kritikával illették a molinó méretét és megjelenését, már nem fogja sokáig zavarni˝ – írta válaszában a szabadságát töltő igazgató. ˝Egyébként megjegyzem: törekedtünk arra, hogy a molinó megjelenése kellően visszafogott legyen, véleményem szerint az anyaga, a színvilága, a betűtípusa egyáltalán nem követi a reklámozásban megszokott hivalkodó trendet. A molinó kreatív anyagának tervezésénél kikértük a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal győri irodájának véleményét, majd a végleges megjelenését engedélyeztettük is˝ – válaszolt dr. Horváth Patrik.

A honvédelmi miniszter júliusban tüntette ki ezeket a katonákat. A méretes hirdetés már akkor is fölöttük volt. Fotó: Kisalföld-archívum
A honvédelmi miniszter júliusban tüntette ki ezeket a katonákat. A méretes hirdetés már akkor is fölöttük volt. Fotó: Kisalföld-archívum

Ami az épület mostani helyzetét illeti, az illetékes annyit árult el, hogy az összes szint bérleményeire nézve tárgyalásokat folytatnak az érdeklődőkkel. Ezek különböző fázisban vannak, kötöttek már szerződéseket is és akadnak helyiségek, amelyekre még keresik a partnereket. ˝Nem titkolt célunk, hogy a lehető legjobb bérlői összetételt alakítsuk ki, melyben egyaránt van nagybérlő és néhány kisebb területet bérlő vállalkozás. (...) A tetőtéri irodára is több érdeklődő van, ezen helyiségcsoportok egyedülállóak Győrben˝ – felelte az ezt firtató kérdésünkre az igazgató. ˝Nem az árazásuk eltérő a többi irodáétól, hanem adottságaik mellett a nagyságuk, amely arra predesztinálja őket, hogy megfelelő hátterű, nagy cégek költözzenek oda, ahol a reprezentációra komoly igény van˝ – tette hozzá.

Törekedtünk arra, hogy a molinó megjelenése kellően visszafogott legyen.
Dr. Horváth Patrik
Azt viszont nyugodtan leszögezhetjük, hogy a Lloyd palota új története már elkezdődött, mivel működik a Pascucci kávézó az épület frontján. A kávézó ˝indulása megítélésem szerint mindenképpen sikeresnek mondható, hiszen rengeteg pozitív visszajelzés érkezett hozzám a győriektől, továbbá az is jó érzéssel töltött el, hogy állíthatom, országosan ismert lett és az érdeklődés fókuszába került Győr belvárosának megújult középülete (pl. az Építészfórum.hu szakmai bemutatója, Magyar Katolikus Rádió Architek-túra c. műsora, az Átrium Magazin cikke stb.)˝ – írta ezzel kapcsolatban dr. Horváth Patrik, aki az üzletvezetőtől úgy tudja: egyre több a már visszatérő vendég, s népszerű a kávézó oldala az internetes Facebookon is.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Spitfire 2010. augusztus 13. 07:51
  „nekem tetszik, molinóval együtt is szebb, mint előtte...”
 • 27. watchman 2010. augusztus 12. 22:48
  „Primax
  184/száznyolcvan/ év óta ott áll.
  Eddig nem zavart?

  maraton
  Láttam, szép házikók vannak.”
 • 26. Primax 2010. augusztus 12. 20:14
  „" A Lloyd szép,..."
  Önmagában - máshol - lehet, hogy szép lenne...csak nem ott.
  Nem illik a tér hangulatához.
  Sajnos a pénz/profit/piac döntött sorsáról.
  Ismét, már sokadszorra.
  Kár.”
 • 25. Patriot 2010. augusztus 12. 19:53
  „"A belváros régi épületei ELSŐSORBAN műalkotások, csak másod- vagy harmadsorban használati tárgyak!"

  ..ez a hét baromsága!”
 • 24. Misztertejfel 2010. augusztus 12. 16:07
  „Bojtár, nem pont erről szól ez a cikk, de ha már kiadtad a vezényszót, akkor neked irány Magyarország, azon belül is a nyelvtanóra.”
 • 23. bojtár 2010. augusztus 12. 15:45
  „értem hogy honvédség ,de hol vannak mert a honvédségnek csak annyi ruhája van amenyit ide a képre kiraktak a piár végett illetve van több százezer csak nem ezek az uniformisok,de akkor volt is több száz ezet honvéd ,hogy ha baj van az ország bármej területére lehessen őket vezényelni.Nálunk Bőnyön itt volt mind a 30 katona.Most őszinten kell ehhez kommentárt fűznőm aki nem látja mi folyik az országba annak irány izrael.”
 • 22. Misztertejfel 2010. augusztus 12. 15:26
  „Andor, nem jó a festményes hasonlatod, azt kell megérteni, hogy itt nem a sértetlen Bencés templomra tettek üvegtimpanont, hanem egy sokszor átalakított, átépített, végül a felismerhetetlenségig csúfított, leromlott állapotú épületet újítottak fel.”
 • 21. andor47 2010. augusztus 12. 13:57
  „Persze, "nagyon sok helyen ötvözik a régit a modernnel", és 100 - ból 99 - szer nem is lesz szép. Attól, hogy máshol hülyeséget csinálnak, attól még nem kell itt is. "Modern" épületet bárhova lehet építeni, a sok "teheséges" építész ne a valóban tehetséges ősök által alkotott művek elrondításán "valósítsa meg önmagát" . Jó, hogy a barokk képeken nem akarják átfesetni az emberek ruháját a mai divatnak megfelelő ruhákra, meg nem akarnak a képre autókat, meg számítógépeket festeni, mivel "haladni kell a korral". A belváros régi épületei ELSŐSORBAN műalkotások, csak másod- vagy harmadsorban használati tárgyak!”
 • 20. Misztertejfel 2010. augusztus 12. 11:58
  „Morpheus, nem akarlak megsérteni, de elég sznob ez a hozzáállás. Barokk(os) szökőkútat? Az hiányzik! Egyre több nagyvárosban van ilyen szökőkút, Bernben régóta, méghozzá a Városháza előtt, pedig az sem modern épület. Ja, és fürdenek is, jól érzik magukat, érthetetlen módon ez senkit nem zavar.
  Ha ezeket az ülőalkalmatosságokat raklapnak tekinted, akkor próbálj néhányat összedobni magadnak, érezni fogod a pénztárcádon a különbséget, másrészt régen padok voltak - egy-kettő - és alig ültek rajta. Ezeken pedig ülnek, néha több százan, mint a verebek, nyilván azért, mert ez kínszenvedés. A Lloyd egyébként nem modern épület és nem rí ki, nézd meg a kétkötetes Winkler-Kursics-féle Győr-könyvet, meglátod a nemzetőrséget, háttérben a Lloyddal. Annyi, hogy most már hasonlít is erre a régi önmagára, csak modern elemekkel, mivel ez egy modernebb kor.
  Ami a fákat illeti, kacagnom kell. Hagyjál már nekik időt, hogy megnőjenek! Igaz, hogy a Klastrom-kertben álló gesztenyefa több árnyékot ad, na de hát tudomásom szerint 1736-ban ültették és nem jött oda a mindennel elégedetlen, sarutlan nem tudom milyen fórumozó, hogy "ültessünk ide húszéves fákat, mert ez a csemete ez vicc."”
 • 19. Morpheus 2010. augusztus 12. 11:18
  „Nekem sem tetszik a tér, és igen... napról-napra járok arra. A Lloyd épülete nem illik a tér arculatához, a szökőkútnak nevezett köztéri zuhanyzó szintúgy nem. Egy barokk szökőkút nem itt kezdődik szerintem. A padoknak csúfolt raklapokon pedig nyáron meg lehet dögleni a melegtől, mert azok a fácskák amik ott kókadoznak, elég kevés árnyékot adnak. Nem hiszem el, hogy amíg meg nem illednek a fák, addig nem lehetett volna valami ernyővel árnyékossá tenni az ülőalkalmatosságokat. Továbbá ha jól tudom visszatemettek egy római kutat. Miért nem lehetett megcsinálni/látogathatóvá tenni? Győr egyik nagy látványossága lehetett volna. Aki szerint pedig ez Európa legkedveltebb tere, az nézze meg a Szombathelyi vagy a Kőszegi főteret.”
 • 18. maraton 2010. augusztus 12. 10:12
  „ja és bocs hogy a 15. -re is válaszolok: úgy kellett volna lebontani, ahogy van....”
 • 17. maraton 2010. augusztus 12. 10:11
  „watchman:
  ha így megszólítottál: láttad a Lloyd mogotti gyönyörű épületeket?
  Van egy szép barokk tér, melynek egy oldalát takarja egy behemót téglarakás, ami most modernizálva lett sok üveggel + vassal....”
 • 16. Misztertejfel 2010. augusztus 12. 09:35
  „Egyetértek Watchmannal. Hozzátéve, hogy egy minden porcikájában régi épület is akkor szép, ha tényleg régi. A piramisoknál idegesítő lenne, ha modern lelátókat csinálnának a közepére. Viszont ezt az épületet - ami már eleve szocreál árnyéka volt önmagának - fel kellett újítani. Innentől az lenne a stílushamisítás, ha elkezdték volna A-tól Z-ig "visszaklasszicizálni", nagyvonalúan megfeledkezve arról, hogy a 21-ik században vagyunk. Egyébként valaha a régi Lloyd is modern volt, tehát hagyni kell, hogy a korszakok rátegyék a kézjelület.”
 • 15. watchman 2010. augusztus 11. 23:00
  „oPTiKa
  Ezek szerint úgy kellett volna hagyni a Lloyd-t ahogy van?”
 • 14. watchman 2010. augusztus 11. 22:55
  „maraton
  Miért teszi tönkre?”
 • 13. watchman 2010. augusztus 11. 22:53
  „andor 47
  A Louvre udvarán az üvegpiramist láttad?
  Nem sok személyes találkozásod lehet az európai belvárosokkal.
  Rengeteg helyen ötvözik a régit a modernnel.
  Tudnám ajánlani Berlint,Drezdát,Brüsszelt,Bécset meg akárhol.”
 • 12. oPTiKa 2010. augusztus 11. 22:34
  „A tér szép lett. A Lloyd nekem nem tetszik, szerintem nem illik oda, főleg így felújítás után.
  De ugye ízlések és pofonok...”
 • 11. oPTiKa 2010. augusztus 11. 22:30
  „"Európa egyik legkedveltebb terévé vált az egész"

  Huhh, ez honnan jött??”
 • 10. nasi12 2010. augusztus 11. 21:53
  „Volt a város szívében egy utálatos tér, és ki arra járt, fejét elfordítva igyekezett is gyorsan eltűnni onnét.
  A Loyd kimondottan utálatos épületét most áttervezte és finomra hangolta a tér lelkületéhez egy fiatal tervező zseni, R. s CS. és a felújítás után, csodák csodája Európa egyik legkedveltebb terévé vált az egész.
  Bármikor arra járunk a teraszok zsúfolva vannak turistákkal, és a város is birtokba vette kedvenc terét.
  Talán azt a több száz (több ezer) délutánonként ott ejtőző embert kellene megkérdezni, miért is járnak oda?
  Aki pedig még soha nem látta a teret, jobban tenné, ha nem is szólna hozzá!”
 • 9. latakacs 2010. augusztus 11. 21:36
  „Ennél nagyobb bajunk sose legyen, hogy csúnya a molino. A tulaj, a bérlők fizetni fogják az iparűzési adót, ami jó lesz a városnak. A cél érdekében el kell tűrnie ezt a városnak.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfi holttestet találtak a Dunában

Hozzátartozói azonosították a Dunából holtan kiemelt embert, így már biztos, hogy az egy hónapja… Tovább olvasom