Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

A likócsiak gyöngyszeme

A likócsi vállalkozók és helybeliek összefogásával valóságos pihenőparkot varázsoltak a Mosoni-Duna partjára, ahol a benőtt bozótos miatt a töltésről a folyó sem látszott. Családok zöldparadicsoma immár a hely, a szabadtéri színpadon programokat is szerveznek.
A mosoni-dunai partszakasz rendbetételét – Horváth Lajossal az élen – a részönkormányzat szorgalmazta, hiszen a zöld olyannyira benőtte a partot, hogy a töltésről a folyó sem látszott. A környéken kiirtották a gazt, a bozótot és a partszakaszra fákat, cserjéket telepítettek.

A munka egy részét a Hydra-Flex Kft. munkatársai vállalták: önkéntes alapon játszóeszközöket, padokat, a szabadtéri piknik eszközeit telepítették, tűzhelyeket alakítottak ki. A gólyákra gondolva fészektartókat helyeztek el a megfelelő helyeken, a szabadtéri színpadot pedig úgy építették meg, hogy az akár előadások, akár sport- és kulturális események rendezésére is alkalmas legyen.

– A terep olyan, mint egy zöld sziget, ezért szeretnénk mindenki örömére gondozni, rendben tartani – sorolta Horváth Lajos, a likócsi részönkormányzat képviselője. – Ezt a célt szolgálná a „Likócsiak – Likócsért" Alapítvány is. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy a Győri Nyár bizonyos programjai itt, a szabadtéri színpadon kapnának helyet.

A likócsi cégek, családok partnerek voltak a hely folyamatos szépítésében és reméljük, aki idelátogat, gyönyörködik a vízi városrész zöldjében, a lapátoló kenusokban és kellemesen tölti az időt. Falunapon debütáltunk: a pecsenyesütő, a sörfőző is helybe jött, a pónilovagoltatást pedig leginkább a kisgyermekek élvezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázmillió jut az azbesztes lakótelepnek

Várhatóan ma döntenek a győri panelépületek azbesztmentesítésére benyújtott pályázatról. A Kisalföld… Tovább olvasom