Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

A lényegi javaslatok bekerültek a gazdasági programba

Minden lényegi javaslat bekerült a város önkormányzatának négy évre szóló gazdasági programjába a közgyűlésen – hangzott el a pénteki győri városházi sajtótájékoztatón.
Három és negyed órán át tartott a vita a csütörtöki győri közgyűlésen az önkormányzat négy évre szóló gazdasági programjáról, ám nem volt hiábavaló, hiszen minden lényegi észrevétel, javaslat, kiegészítés bekerült az anyagba – mondta a tegnapi városházi sajtótájékoztatón Balogh József polgármester. Szavazáson mindössze két ellenzéki javaslatról kellett döntenie a közgyűlésnek. Az egyik, hogy készüljön program az önkormányzati intézmények udvarának szépítésére, korszerűsítésére, a másik, hogy a peremkerületekben legyenek olyan személyek, akik közmunkában vagy más formában a területek gondozását (pl. kaszálását) végzik. A közgyűlés egyik indítványt sem fogadta el. A polgármester szerint ezek már részben megoldott kérdések, illetve olyanok, amelyeknek nem egy komoly, négy évre szóló gazdasági programban van helyük. Balogh József ismételten is megemlítette, hogy egyébként az ellenzéki képviselők számos érdemi javaslata szavazás nélkül is beépítésre kerül a programba.

A sajtótájékoztató egyéb, jobbára a közeli eseményeket érintő témái között elhangzott újságírói kérdésre (vajon a szeptemberi átadásra lesz-e üzemeltetője az új győri termálfürdőnek) Eredics Imre alpolgármester elmondta: igen, mindenképpen lesz, akkor is, ha a jelenleg még tartó pályázati eljárás elhúzódna. Az önkormányzatnak erre az esetre szerződése van a Pannon-Víz rt.-vel, tehát a termálfürdő mindenképpen működni fog. Az üzemeltetésre kiírt pályázat „második körében" (a határidő május közepe) is jelentős az érdeklődés, így nehezen képzelhető el, hogy a szigorú feltételek ellenére is ne akadna vállalkozó, aki az élmény- és termálfürdőt hosszú távon működtetné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tabuk nélkül

A megyeszékhelyen jár csütörtökön a volt pornósztár, Cicciolina. Önéletrajzi könyvét dedikálta,… Tovább olvasom