Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

A lelki megújulás napja a Szentlélek-templomban

A szentségimádás napja idén a győri Szentlélek-templomban szombatra esett, így óránként különböző csoportok váltották egymást, hogy Jézus elé terjesszék köszönetüket, kéréseiket.
A szentségimádás napja idén a győri Szentlélek-templomban szombatra esett, így a reggeli és a késő délutáni szentmise közötti időszakban óránként különböző csoportok váltották egymást, hogy Jézus elé terjesszék köszönetüket, kéréseiket.

– A győri egyházmegyében az oltáriszentség imádásának különös tisztelete mindig megvolt. Ezért az egyházmegyében január elsejétől kezdve minden napon örökös szentségimádás van. A bazilikában kezdődött elsején, aztán a következő napokban a legrégebbi templomokban folytatódott és mivel a mienk, a Szentlélek-templom a legújabb, nálunk 13-ára esett a szentségimádás. Aztán ez kigyűrűzik az egyházmegye falvaira az év során – mondta el Benkovich Ferenc atya, pápai prelátus.

Ilyenkor a plébános szavai szerint a hívők a szeretett személynek, az Isten fiának kifejezik köszönetüket, imádatukat, hálájukat, egyúttal eléje terjesztik kéréseiket. Magyarázatul azt is hozzáfűzte: hiszen Jézus azt mondta: jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, akik az élet terhét hordozzátok. A Szentlélek-templom Benkovich atya szerint ráadásul nemcsak lelki kapcsolatban van Jézussal, hanem fizikálisan is az utolsó vacsora termével, ahol Jézus az oltáriszentséget rendelte, mert alapköve az utolsó vacsora terméből való, ahol az egyház született. Ezért az oltáriszentség imádása itt a templomi életben különös szereppel bír.

– Az egyházközségnek ez a legnagyobb ünnepe, amikor Jézus az oltáron van és örömünket, bánatunkat megoszthatjuk vele – mondta el Baloghné Kalmár Zsuzsa és hozzátette: nagyon szeret imádkozni. Számára nagyon fontos, hogy ebben az egyházközségben és ebben a templomban talált vissza az Úrjézushoz. Úgy érzi, ezért nagy hálával tartozik. Számára a szentségimádás napja a nagy hálaadás napja, ezért kérte családját, hadd legyen ez a nap neki kimenőnap és sikerült is megoldani: egész napját a templomban töltötte. „Karácsonykor az egész keresztény világ ünnepelt, most mi ünnepelünk, mi, akik szeretjük egymást, testvérek vagyunk, mert egy egyházközséghez tartozunk. Nekem ez erőt ad hosszú időre" – szögezte le az asszony.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győrhő még nem tud támogatottakról

A Magyar Államkincstár eddig még egyetlen támogatott adatait sem nevezte meg a Győri Hőszolgáltató… Tovább olvasom