Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

A légvédelmi rakétadandár marad

Egy felröppent hír szerint Likócsról két éven belül költöznie kell a rakétadandár egy részének Pápára.
A Béri Balogh Ádám Honvéd Szakközépiskola és Kollégium bezárása végleg eldőlt. Mint ahogy az is biztosan kijelenthető, az épületbe a 12. légvédelmi rakétadandár nőtlen tisztjei költöznek be Vámosszabadiról. A szlovák határhoz közeli honvédszállóról azt tartják, lakni lehet benne, de élni nem. A lényeg az tehát, hogy a nőtlen katonák sorsa megoldódik. De mi lesz a rakétadandárral?

A kérdés valóban időszerű, merthogy ismét felröppent a hír, hogy a dandárt szétszedik, s az egyik felét Pápára költöztetik. Az érintettek vagy nem tudtak, vagy nem akartak névvel nyilatkozni, de azt mindegyikük megerősítette: valóban születtek és születnek ötletek ezzel kapcsolatban. Azt is tudni lehet már, hogy Győr éveken át éppen azért nem nyújtotta be igényét a honvédgimnázium épületére, hogy a dandárhoz ne nyúljanak hozzá. Az is tény, sokmilliós fejlesztéseket csoportosítottak Likócsra, így értelmetlen lenne ahhoz hozzányúlni. Főképp azért, tudta meg a Kisalföld, mert maga a honvédelmi miniszter is a maradás mellett van, de – s ez is tény – vannak, akik szerint több mint felelőtlenség így elherdálni a pápai repülőteret.

Tévedés azt hinni, hogy a dandártábornok mindent tud ezzel kapcsolatban, Varga László szó szerint azt mondta megkeresésünkre: „Hivatalosan nem értesültem erről az elképzelésről, de ha ilyen ötlet van, akkor arról nekem kell utoljára tudnom."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiós gondolkodás a közoktatásban

A közoktatás regionális pozíciójának erősítése a közeljövő egyik legfontosabb célja. Tovább olvasom