Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

A legtöbb TAPS-ot kapták

Díjátadó ünnep harmadszor: a Kisalföld napilap idén először különdíjként életműdíjat is átadott.

Harmadszor adtuk át a Kisalföld TAPS-díjakat, idén a gálának a Richter Terem adott otthont. A szombati ünnepség díszvendége Tordy Géza Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze volt. A Kisalföld idén először különdíjként életműdíjat is átadott. A gála műsorát a Győri Filharmonikus Zenekar adta.

A Kisalföld harmadik éve kérte fel olvasóit, hogy szavazataik segítségével az idei művészeti évadban is megtalálja azokat a színészeket, zenészeket, táncosokat és színpadi produkciók létrehozóit, akiknek a legtöbbet tapsolhattunk. Tizenkét kategóriában kerestük a legkiválóbbakat, hogy átnyújthassuk nekik a Borsodi Műhely Kft. és az Alexovics Kft. felajánlásával készült díjakat.

Az életműdíjat Bede-Fazekas Csaba vehette át. A háttérben Tordy Géza tapsol. Fotó: H. Baranyai Edina
Az életműdíjat Bede-Fazekas Csaba vehette át. Fotó: H. Baranyai Edina


A szombat délutáni gálát a Győri Filharmonikus Zenekar a Csillagok háborúja film zenéjével nyitotta, megalapozva a későbbi hangulatot. A műsort a díjat alapító Lapcom zrt. nevében Györke Zoltán vezérigazgató-helyettes és Tordy Géza Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze – mint díszvendég – nyitották meg.

Galéria! Fotók: H. Baranyai Edina


A TAPS-díj idei kitüntetettjei kategóriák szerint

GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ

Legjobb színész kategória: Csankó Zoltán.
Legjobb színésznő kategória: Kiss Tünde.
Legjobb látvány kategória: Sakk – Bátonyi György díszlettervező.
Legjobb nagyszínpadi előadás kategória: Illatszertár – Szűcs Gábor rendező.
Legjobb Kisfaludy termes előadás kategória: Csoportterápia – Simon Kornél rendező.

GYŐRI BALETT

Női táncművész kategória: Szendrei Georgina.
Férfi táncművész kategória: Horváth Krisztián.

VASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ

Előadás kategória: Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története – Tengely Gábor rendező.
Színész kategória: Ragán Edit.

GYŐRI FILHARMONIKUS ZENEKAR

Az év zenekari művésze kategória: Kovács Katalin – fuvola.
Fiatal tehetség kategória: Vörös Ádám – trombita.
Koncert kategória: The King’s Singers – 2014. január 18.

Kisalföld-életműdíj: Bede-Fazekas Csaba 
– A Lapcom zrt. büszke arra, hogy ilyen rangos esemény alapítója lehetett. A Kisalföld hitvallása, hogy több mint újság legyen és ennek fontos része, hogy segítsük, támogassuk a helyi kultúrát és ennek egy része a TAPS-gála. A díjnak külön értéket ad, hogy a közönség szavazatai alapján osztjuk ki, ugyanis ahogyan az újságnak az olvasók, a művészi produkcióknak a közönség az ítésze. Újra kiderült, hogy a közönség, az olvasók szeretik és értik a győri művészetet, művészeket, társulatokat. Azt szeretnénk elérni, hogy a színpadi sikereknek legyen mind a díjjal, mind az újságban maradandó lenyomata, emléke.

A szombat délutáni gála rangját a Győri Filharmonikus Zenekar muzsikája emelte.
A szombat délutáni gála rangját a Győri Filharmonikus Zenekar muzsikája emelte.


Rendhagyó módon ez évben először életműdíjat is átadunk – jelentette be Györke Zoltán.

– Meghatottan állok itt, nagyon sok szép örömteli emlék fűz ehhez a városhoz, szorosabban a színházhoz, a színház művelőihez. Állandóan készülök Győrbe, előadásra, halászlevet enni, mindenhová. Ígérem, hogy a jövő szezonban sűrűbben jövök, mert ahogyan most begurultam a városba, olyan sok minden előtört belőlem – mondta meghatódva Tordy Géza, az est díszvendége.

A díjátadás első részében hét díjat vehettek át a művészek, alkotók. A Legjobb látvány kategóriában a Sakk című darab díszlettervezője, Bátonyi György díszlettervező, a Legjobb nagyszínpadi előadás kategóriában az Illatszertár rendezője, Szűcs Gábor vehette át a díjat. A Vaskakas Bábszínház legjobb előadásáért, a Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története rendezéséért Tengely Gábor rendező léphetett színpadra a díj átvételéért. Az év zenekari művésze díjat Kovács Katalin fuvolaművésznek ítélték az olvasók. A legjobb színésznőnek Kiss Tündét választották. Az év koncertje kategóriában a The King’s Singers – 2014. január 18. – kapta a legtöbb szavazatot, a díjat Ősz Gábor, a zenekar igazgatóhelyettese vette át. A legjobb férfi táncosnak Horváth Krisztiánt választották az olvasók.

A díjátadó első részét három film zenéjéből összeállított blokkal zárták le a győri filharmonikusok.

A folytatásban a legjobb Kisfaludy termes előadásnak, a Csoportterápiának odaítélt díjat vehette át a rendező, Simon Kornél elfoglaltsága miatt Hegedűs Ildikó rendezőasszisztens. Az év fiatal tehetsége díjat Vörös Ádám trombitaművész érdemelte ki. A legjobb bábszínésznek Ragán Editet választották. A legjobb színésznek Csankó Zoltán színművészt szavazták meg az olvasók. A legjobb női táncos Szendrei Georgina lett.

Újdonság az ez évben alapított Kisalföld-életműdíj, melyet a gála megkoronázásaként Bede-Fazekas Csaba magánénekes vehetett át.
– Azt hittem, hogy ha az ember nyolcvanévesen megöregszik, már nagyobb meglepetések nem érhetik. Ezek szerint igen, erre őszintén szólva igazán nem számítottam. Nagyon köszönöm, megható, és igyekszem a következő nyolcvan évben is meghálálni – mondta Bede-Fazekas Csaba.

A díjátadón Simon Róbert Balázs alpolgármester elmondta lapunknak:
– Győrt a kulturális sokszínűség jellemzi, ezen belül is a minőségi kultúra. Kitűnő produkciók közül választották ki azokat, amelyek végül díjban részesültek. Országgyűlési képviselőként a kulturális bizottságba kerültem, remélhetően én is hozzájárulhatok ahhoz, hogy tovább tudjuk erősíteni a város kulturális életét.

TAPS: mit jelent a név?

Tehetséges Alkotók Publikum Sikere az olvasók szavazatai alapján. A díjat készítő Borsodi Műhely számára a győri kultúra támogatása fontos. Akárcsak a talpazatot biztosító Alexovics Kft.-nek. A díjakat átadták: Györke Zoltán, a Lapcom zrt. vezérigazgató-helyettese, Tordy Géza, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Nagy Zsuzsa koncertmester, Horváthné Borsodi Mónika és ifj. Borsodi László, a Borsodi Műhely Kft. ügyvezető igazgatói, Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója, Bede-Fazekas Csaba, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja, Hollerung Gábor karnagy, Kiss János, a Győri Balett igazgatója, Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Ősz Gábor, a győri filharmonikusok igazgatóhelyettese, Alexovics László, az Alexovics Kft. ügyvezető igazgatója, Nyerges Csaba, a Kisalföld főszerkesztője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baross híd lezárás - Gyalog a sáros töltésen

Legkorábban a Béke híd felújításkor épülhet meg a hiányzó járda a Dunacenter buszmegállónál. Tovább olvasom