Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A legőrültebb feladat sem okozott gondot

Egy teljes napig tartott a mókás vetélkedő, jól bírták a fiatalok a virrasztást - alvással nem, de sok egyéb érdekes dologgal foglalkoztak.

Meghökkentően kreatív generációt alkotnak a mostani tizenévesek, ezt bizonyította ötszáz középiskolás az „Aludj máskor" című, 24 órás vetélkedőn Győrött. A másik konklúzió, hogy ők még bírják az éjszakázást, és becsülettel átvirrasztották a hétvégét.

A Kisalföld által már beharangozott vetélkedő lényege ugyanis az volt, hogy a részt vevő, ötvenfős csoportok szombat délelőtt huszonnégy órára beköltöztek a győri egyetemi csarnokba és a műveltségi vetélkedőktől a lehető legelképesztőbb feladatokig mindennel foglalkoztak az alváson kívül.

A kilenc csoport egyik megmérettetése például abból állt, hogy a csarnokba kellett invitálni vasárnap reggel nyolcra iskolájuk igazgatóját, ami persze több rámenősséget, mint szervezést igényelt, hiszen a feladatot a diákok is csak szombat délután kapták meg. Eredics Gergely és Fehér Gábor főszervezők szerint ezzel azt akarták lemérni, hogy az igazgatók mennyire akarnak személyes részeseivé válni a közösségnek, s ha úgy vesszük, a hét megjelent vezető a kilenchez képest jó aránynak számít.

Volt újságkeresés is: a versenyzőknek a lehető legtávolabbi ország egyik napilapjából kellett szerezniük egy példányt, így a vasárnap délelőttre kialakult költői rendetlenség közepén orosz, bolgár és arábiai újságok díszelegtek, de a nyertes csapat keze egészen Kínáig ért – s mindenki számára rejtély, hogy hogyan csinálták. A „frissházas-kutató" vetélkedő győztese az a csoport lett, amelyik egyenesen az anyakönyvi hivatal kapujából is képes volt a csarnokba citálni egy ifjú párt.

A műszaki érzék is megmutatkozhatott abban a versenyszámban, amelyben a lehető legrosszabb autóroncsba a lehető leghangosabb hangtechnikát kellett beépíteni.

A csaknem száz feladaton szerzett pontok alapján a 24 órás verseny győztese a Pálffy-iskola lett, második helyezést ért el a Szent-Györgyi, harmadikat a Vocational nyelviskola.

Fair play díjat is osztottak, ezt a PÁGISZ nyerte el, Eredics Gergely szerint ugyanis figyelemre méltó, hogy a résztvevők milyen sportszerűen versenyeztek, mennyire tudtak örülni a rivális sikerének, s hogy még a női szépségversenyen is segítettek egymás öltözködésében a díjért indulók.

A diákok egyébként igen jól bírták az éjszakázást, nem voltak „virrasztástörők", s a hajnali aerobik után szinte frissebbek voltak, mint előtte. Azért a vasárnapi programról felesleges lett volna kérdezni őket, az valószínűleg az alvás volt.

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó Péter a kekszgyárról kérdezett

„Újabb tömeges elbocsátás a győri kekszgyárból – Miért nem tett semmit a kormány?"… Tovább olvasom