Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

A leglátványosabb lakodalom

Tizennegyedik alkalommal tartanak Győrben barokk eskűvőt. Idén is látványos lesz a házasságkötés.
Gyertyafényes szerelemvarázslás, látványos barokk felvonulás, szerenád, esküvő – a romantika után vágyóknak sosem kellett csalódniuk a barokk esküvőben, amit 1993-ban először rendeztek meg Győrött. Egy pár hivatalosan is egybekel, ez nyaranta nem ritkaság, de csak évente egy teljes nyilvánossággal, hagyományelevenítő úri pompával, a belváros patinás épületei közt.

2001-ben az esküvőt már a barokk korra jellemző lakodalmi látványosság egészítette ki a Játék határok nélkül című tévéműsor mintájára. Nem a menyasszony és vőlegény vendégei közt zajlott a vetélkedés, mint hajdanában, hanem helyi sportolók, Győr testvérvárosainak csapatai küzdöttek egymással közönség előtt.
A rendezvény már évek óta önálló attrakció, kivált a Győri Nyár eseménysorozatából. A gyakran esti szabadtéri táncházzal, tűzijátékkal megkoronázott esküvőt a lapunknak adott korábbi nyilatkozatok alapján sok helybeli lány megirigyelte már. Akik pedig szolidabbra vágynak, azok is bevallották, lelkes nézői a programoknak.

Az idei készülődésről bővebb információt a szervező intézményben, a győri Családi Intézetben kérhetnek az érdeklődők a 96/311-316-os számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kadler Gusztáv az MSZP jelöltje

A nyilvánosság teljes kizárásával, csütörtök estébe nyúlóan döntöttek az MSZP győri küldöttei a párt polgármesterjelöltjéről. Ahogy a Kisalföld keddi számában megírta, a választás négy jelölt – Eredics Imre és Kun András alpolgármesterek, Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke, valamint a győri közgyűlés korábbi szocialista frakcióvezetője, Takács István – között dőlt el. Várható volt, hogy Balogh József polgármester állja a szavát, s nem vállalja az újabb jelöltséget – így is történt. Tovább olvasom