Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A legkevesebb víz karácsonykor fogyott

Az ivóvíz egyre inkább érték, takarékoskodik vele a lakosság. A vízfogyasztási adatok terén messze bejött a papírforma, karácsonykor és újévkor rendszerint nagyon kevés vizet fogyasztottunk.
Az éves minimumfogyasztást december 25-én regisztrálták a Pannon-Víz zrt.-nél, 22.622 köbméter víz fogyott Győrben és a rendszerre kapcsolt környező településeken. Tavaly karácsonyhoz képest pontosan kétezer köbméterrel esett vissza az ivóvízfogyasztás.

Győrben a vízhálózat ügyeletesei kevés hibabejelentést kaptak az ünnepek alatt, a csatornahálózat és a szennyvízátemelők szerelőit valamivel többször riasztották.

Győrben két útfelbontással járó csőtörést javítottak az ünnepek alatt a Pannon-Víz zrt. munkatársai, az egyiket Győr-Szigetben a Városház közben, a másikat Újvárosban a Viola utcában – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a cég diszpécserszolgálat-vezetőjétől. Előbbi helyszínen az 500 mm átmérőjű főnyomóvezetékre került javítóbilincs, a Viola utcában pedig egy családi ház vízbekötését javították. Mindkét helyen ideiglenesen, zúzott kővel állították helyre az útburkolatot. Ahogy működni kezd az aszfalt- és betonkeverő telep, természetesen elkészül a végleges, eredetivel megegyező minőségű útburkolat is. Szennyvízátemelő-hibaelhárításra a Zöld és a Gyümölcs utcákban volt szükség.

Januárban nem változtak a Pannon-Víz szolgáltatási területén a víz- és csatornadíjak, de az energiahivatal valószínű, hogy a szennyvízcsatorna-használati díj bizonyos mértékű emelését engedélyezni fogja, ami nem haladja meg az infláció mértékét.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2013. január 03. 08:58
    „Hát öntözni nem nagyon kellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén így parkolunk Győrben

Január 20-ig érvényesek a Győr-Szol Zrt. által kibocsátott lakossági parkolóbérletek, míg az övezeti… Tovább olvasom