Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

A legjobb munkajogi bíró-jelölt Győrben tanul

Nyolc hazai egyetem jogi karának hallgatói mérték össze szakmai tudásukat és retorikai képességüket a VII. Országos Munkajogi Perbeszédversenyen, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara rendezett.

- A karokat háromfős csapatok képviselték. Először a perbeli pozíciókat sorsolták ki. Akkor dőlt el, hogy ki jelenik meg a felperes, az alperes, illetve a bíró szerepében – mondta Szalay Gyula, a rendező egyetem állam- és jogtudományi karának dékánja.

A csapattagok különböző, mindennapi példákat felvonultató, nehéznek számító jogeseteket oldottak meg, amelyek a versenyszféra munkajogából kerültek ki. Az értékeléskor mind a helyes munkajogi megoldás, mind az előadás minősége és a retorikai képességek komoly súllyal estek latba.

- A verseny célja, hogy fejlődjön a hallgatók beszéd- és vitakészsége. A jogász-jelöltek jövőbeni pályája során fontos, hogy tudjanak világosan, a hatályos jogszabályokra alapozva logikusan érvelni – vázolta a hátteret dr. Ferencz Jácint egyetemi tanársegéd, a verseny főszervezője. A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara az elmúlt évben összetettben megnyerte a VI. országos Munkajogi perbeszédversenyt, ezzel szerzett jogot arra, hogy az ez évi vetélkedés házigazdája legyen. Emellett tavaly a legjobb bíró és alperes is győri joghallgató volt.

A VII. Országos Munkajogi Perbeszédverseny összetett első helyét a Szegedi Tudományegyetem szerezte meg, a második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata végzett, a rendező győri Széchenyi István Egyetem jogász-jelöltjei a harmadikak lettek. A legjobb alperes a szegedi Hajdú Dóra, a legjobb bíró a győri egyetem jogi karán tanuló Sipos Dóra lett. A legjobb felperesi címet Stenger Natália, szegedi joghallgató kapta.

A sikeresen szereplő győri csapat tagjai közül Sipos Dóra a szentgotthárdi Vörösmarty Gimnáziumból, Konrád László a győri Révai Gimnáziumból, Pongrácz Alex a győri Móra Ferenc Középiskolából jött a győri egyetem jogász szakára.

A szervezésben és megrendezésben főszponzorként a győri, munkaerő-kölcsönzéssel és diákmunka-szervezéssel foglalkozó Pannon-Work támogatta a perbeszédversenyt, az orak.hu és a CompLex Kiadó értékes díjakat ajánlott fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megúsztuk a vulkáni hamut

Megyénkben nem növekedett meg a légszennyező részecskék koncentrációja három méter alatti… Tovább olvasom