Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

A legifjabb mazsorett egy hónapos

Pázmándfalu - Magyarországon, de talán a világon is a legifjabb mazsorettnek varrtak igazi, magyaros ruhát Pázmándfalun, ahol a helyi mazsorettcsoport alapító tagját, Csik Mónikát és egy hónapos kisbabáját, Dorkát köszöntötték a különleges kollekcióval.
Nyolc éve Polcsik Emilné kezdeményezésére alakult mazsorettcsoport Pázmándfalun, s azóta is töretlen lelkesedéssel táncolnak a lányok. Az alapítók között volt Csik Mónika, aki a közelmúltban kislányának, Dorkának adott életet. A csöppség egy hónapos, a csoport többi tagja pedig tiszteletbeli tagnak fogadta a kicsit.

– A mazsorettcsoport tagjainak ajándéka több mint gesztus: szeretnénk, ha pár év múlva Dorka a helyi együttesben táncolna, édesanyja pedig – ahogyan most is – a legkisebbeket tanítaná – sorolta az ötletadó, Polcsik Emilné Magdi. – A mazsorett a lányokat nemcsak a táncra, a tartásra, de a közösségi együttlétre is megtanítja. Sokfelé hívnak bennünket, ez is öröm.

Dorka tiszteletbeli mazsorett-tag lett, s édesanyja, ha teheti, már újra látogatja a próbákat, tanítja a legkisebbeket. Fotó: Harcsás Judit
Dorka tiszteletbeli mazsorett-tag lett, s édesanyja, ha teheti, már újra látogatja a próbákat, tanítja a legkisebbeket. Fotó: Harcsás Judit

A világ legkisebb mazsorettes lánya, az egy hónapos Németh Dorka megkapta a mini méretű ruhát, amely Járóka Károlyné keze munkáját dicséri. A háromcsaládos édesanya elmondta, lánya is mazsorettezik, a gyerekeken túl itt a szülők is összetartanak, így természetes, hogy vállalta a szabás-varrást. Dusza Jánosné lánya, Judit is táncol, s ha teheti, az anyuka is elkíséri a csoportot.

Csik Mónika, a kis Dorka anyukája meghatottan vette át az együttes meglepetését, s a body fölé azonnal felpróbálta a kisruhát. Pázmándfalun úgy tűnik, mazsorettben teljes az egyetértés, a tánc a közösségi programok kovásza. Így a lányok pörgetik a botot egy-egy idősnapi fellépésen csakúgy, mint a megyei vagy a régiós tánctalálkozókon, mellette pedig szorgalmasan készülnek.


Minden hétvégén van program

Huszonhatan, 4 csoportban táncolnak a településen, s az elmúlt hetekben néhány 3 éves kislány is tanulgatja a lépéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ipartestületek a szakképzésért

Hancz István, az Iposz megyei vezetője tájékoztatta lapunkat, hogy az ipartestületek felajánlották… Tovább olvasom