Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

A legidősebb asszonyt köszöntötték

Győr - A 103 éves Nagy Ferencné Ilona néni szerdán ünnepelte 103. születésnapját, ebből az alkalomból dr. Ottófi Rudolf alpolgármester is felköszöntötte. Győr város legidősebb asszonya több mint egy évszázada van „velünk".
Ahogy Csaba utcai lakásába értünk, a mosolyogós idős hölgy épp az újságírók kérdéseire válaszolt, Győr város második embere pedig szülőföldjéről, Aradról érdeklődött.

Győr legidősebb asszonya, a 103 éves Nagy Ferencné Ilona néni szerint a génekben rejlik a hosszú élet titka. Fotó: Krizsán Csaba

A kitűnő testi és szellemi kondíciónak örvendő asszony a régmúlt eseményeit mesélte: az első világháborút, az 1918-as forradalmat. Az ő élete sem volt – mint ahogy mondani szokták – „fenékig tejföl", de a 103 éves Ilona néni – ennek ellenére is – elégedett.

„Nekünk nem jutott eszünkbe sztrájkolni és az államtól követelni... mindig úgy jó, ahogy van" – mondta.

S, hogy mi a hosszú élet titka? Ezt a város legidősebb asszonya a génekkel magyarázza. A németül és románul beszélő néni hozzátette, hogy a 104. születésnapján is várja a Kisalföld fotósát. Ott leszünk!

Olvasóink írták

  • 2. nokia_telo 2008. január 05. 15:09
    „Sok-sok öröm teli napokat és jó egészséget kivánunk Ilonka néninek...”
  • 1. Tajtianyu 2007. december 22. 11:38
    „Nagyon jól néz ki ez a néni,sok 103 éves ember, mint egy múmia ,olyan,de ez a néni kb 80-nak néz ki.Gratulálok neki és ,ha az egészsége engedi,éljen még sokáig.Ez a normális,nem a 70-80 évig tartó élet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vágányfektetésnél tartanak

Gönyű - A régió jelenlegi legnagyobb, európai uniós pénzből megvalósuló beruházása a gönyűi… Tovább olvasom