Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A leggyorsabbak lesznek az esélyesek

Győr - A győri önkormányzat, a megyei kereskedelmi kamara, a Győri Ipartestület, a megyei munkaadók és gyáriparosok szövetsége, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége közösen dolgozta ki azt a pályázati lehetőséget, amellyel a mikro- és kisvállalkozások nyerhetnek pénzt munkahelyek megtartására. A Kisalföld fontos információkkal segít a pályázóknak.
Korábban, a közgyűlési döntést követően jeleztük, hogy a makro- és kisvállalkozások támogatására kiírandó pályázat részleteiről is beszámolunk. Íme:

A pályázatokat benyújtani – formanyomtatványon – április 20-tól a keret kimerüléséig, illetve május végéig lehet. A formailag és tartalmilag megfelelő pályázatok a beérkezés sorrendjében (nap, óra, perc) automatikusan részesülnek támogatásban. A pályázatokról szóló döntést – közpénzről lévén szó – a közgyűlés hozza meg, várhatóan júniusi ülésén. A beérkezési sorrend számít, ezért aki formailag hibás pályázatot nyújt be, az javíthatja, de ezzel biztosan visszacsúszik a listán, ezért nemcsak gyorsnak, hanem pontosnak is kell lenni.

A támogatásra azon mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak, melyek megfelelnek a következő együttes feltételeknek: legalább 2, lezárt üzleti évvel rendelkeznek; székhelyük a pályázat benyújtását megelőzően legalább egy év óta Győrben van, vagy az Európai Gazdasági Térség területén rendelkeznek székhellyel és Győrben a pályázat benyújtását megelőzően legalább egy év óta van telephelyük vagy fióktelepük. Tavaly és a támogatási szerződés megkötésének évében Győrben vagy Győrben is iparűzési adót fizettek (5500 mikro- és 400 ilyen kisvállalkozásról tudni – a szerk.), nincs tartozásuk; vállalják, hogy a támogatási szerződés megkötésétől számított egy éven belül a pályázat benyújtása előtti három hónapra vonatkozó átlagos statisztikai állományi létszámukat nem csökkentik.

A támogatás mértéke: a pályázat kiírásakor érvényes minimálbér (munkáltatót terhelő járulékok nélküli) éves összegének 40 százaléka azzal a feltétellel, hogy a mikrovállalkozások esetében legfeljebb két munkahely megőrzése (686.400 forint), kisvállalkozások esetében legfeljebb négy (1.372.800 forint) támogatható. (Tehát egy munkahely megőrzésére 343.200 forint támogatást nyújt az önkormányzat.)
Az egyéni vállalkozón kívül egy alkalmazottat foglalkoztató egyéni vállalkozó jogosult támogatásra, esetében a támogatás mértéke 171.600 forint.

A pályázat csak és kizárólag a www.gyor.hu, a www.gyoriipartestulet.hu és a www.gymskik.hu oldalakon található. Formailag és tartalmilag nem változtatható formanyomtatványon, magyar nyelven, gépelve, vagy számítógépen kitöltve, 2 példányban (eredeti és másolati példány), minden oldalt – beleértve a mellékleteket is – folyamatosan sorszámozva, minden oldalt a pályázó cég aláírási címpéldányán feltüntetett vezetőjének vagy képviselőjének szignójával ellátva, személyesen a Győr, Városház tér 1., földszint 32-es irodában, zárt borítékban nyújtható be.

A pályázattal kapcsolatosan tájékoztatás kérhető a győri önkormányzatnál (500-100/777-es mellék vagy az 500-180-as telefonszám), a megyei kereskedelmi kamaránál (520-226), a Győri Ipartestületnél (317-624), a megyei munkaadók és gyáriparosok szövetségénél és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színes térrel a jó út felé

Győr - A „Veled – érted" program keretében nyolc szervezet működik együtt a Magyar… Tovább olvasom