Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

A legfontosabb az összefogás

Győr-Moson-Sopron - A vajdaválasztás tradícióját maximálisan tiszteletben tartja Horváth Attila, a megyei cigány önkormányzat vezetője, ám a cigánypolice intézményét – a lehetséges szélsőséges megnyilvánulások miatt – már kevésbé tartja szerencsésnek. Az elnök szerint aki akar, eddig és ezután is segítheti a cigányság felemelkedését, a kisebbségi munkát.
Tizenhat éve részt vesz a közéleti munkában, éppezért örömmel olvasott a vajda terveiről a megyei roma kisebbségi elnök, ám úgy véli, a közbiztonság fenntartása rendőrségi feladat, a bűnmegelőzéssel kapcsolatos teendőkbe pedig eddig is besegítettek.

Semmilyen presztízskérdésbe, hatalmi villongásba nem szeretnénk belefolyni, a hatékony munka érdekében most összefogásra lenne a legnagyobb szükség – vélekedett Horváth Attila.

– A vajdaigazolványát a napokban visszaadó Vidák József és Lakatos László is vállalkozó, így több közös elképzelés megvalósításában is segíthetnének. A decemberi Mikulás-ünnepségünkön több száz szeretetcsomagot osztottunk szét, s a jövőre elkészülő holokauszt-emlékműhöz is elkelne az anyagi segítség. A cigányság összefoghat a jó ügyekért – szavak helyett most fontosabb a cselekvés, így például a munkahelyteremtés.

Számolnak a válsággal: A szakképzettség megszerzését, a tanulást szorgalmazza Jakus László elnökhelyettes és Horváth Attila, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Fotó: Harcsás Judit
Számolnak a válsággal: A szakképzettség megszerzését, a tanulást szorgalmazza Jakus László elnökhelyettes és Horváth Attila, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Fotó: Harcsás Judit

A megyei kisebbségi elnök a Komszollal és a győri polgármesteri hivatal népjóléti osztályával történő együttműködést említi, amelynek eredményeként több mint harminc embert foglalkoztatnak. Szorgalmazzák a fiatalok oktatását, így évente népszerű az ösztöndíjrendszer és idén – hagyományaik megőrzése érdekében – három kultúrestet is szerveztek.

– A kisebbségi önkormányzat hiteles intézkedési stratégiát dolgoz ki a multik és a kisvállalkozások létszámleépítései miatt – sorolta Jakus László elnökhelyettes. – Kapcsolatot tartunk a munkaügyi központtal, keressük a munkahelyteremtés, a szakmák elsajátításának lehetőségeit.

Januártól a 7–8. osztály befejezéséhez kínál lehetőséget a kisebbségi önkormányzat, mert ez lehet az alapja egy-egy szakma elsajátításának. Figyelemmel kísérik a pénzpiac és a gazdaság napi változásait, mert a válság leginkább a képzettség nélküli embereket, jobbára a cigányokat sújtja. Az irodában legalábbis már vagy tucatnyian jelezték, hogy a következő hetekben nem lesz a munkájukra szükség.

Olvasóink írták

 • 1. soványlaci 2008. december 16. 20:57
  „A jelenlegi elnök vádlott státuszban van a holokauszt ügyben,
  a vajda jelölt Csintó elítélt is volt.
  Jakus Lacika munkáspártnál próbálkozott, anyukája meg a Fidesz frakció tagja
  a a megyei közgyűlésben.
  Szegény romák, amíg ilyenek a vezetők...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobilszerviz kerestetik

Győr-Moson-Sopron - Olvasói kérdés: Tavaly decemberben mobilkészüléket vásároltunk, amelyhez kaptunk… Tovább olvasom