Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

A legfiatalabb múzeumlátogatók ismereteit bővítették a győri múzeumban

A programban 2600-nál több gyermek vett részt az elmúlt hónapokban.

Óvodásoknak játékos múzeumi foglalkozásokat, kisdiákoknak kreatív ismeretközlő összejöveteleket tartottak, a nagyobbaknak művelődéstörténeti és művészettörténeti vetélkedőket rendeztek a győri Városi Művészeti Múzeumban európai uniós támogatásból. A programban 2600-nál több gyermek vett részt az elmúlt hónapokban - mondta Gergics Ágnes projektvezető kedden sajtótájékoztatón.

A közgyűjtemény 10 nevelési-oktatási intézménynek teremtett lehetőséget, köztük a várostól távolabb lévő kistelepülések diákjainak is a múzeumi foglalkozások látogatására. Különös hangsúlyt helyeztek a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására a program keretében.

Az egymást követő korosztályok számára készült programok közös törekvése volt, hogy megnyerjék őket a múzeum számára, elfogadtassák, megszerettessék velük mindazt, amit a közgyűjtemények kínálnak - ismertette a részleteket a projektvezető.

Gergics Ágnes hangsúlyozta: a múzeum nemcsak a tantervhez illeszkedő ismereteket közölt, hanem lehetőséget teremtett a diákok kreativitásának kibontakoztatására is. A múzeumi szakemberek fontosnak tartották az élményszerű ismeretszerzést, ennek szellemében készültek a műtárgyakat feldolgozó társasjátékok, memóriajátékok, térbeli kirakók, amelyeket nagy élvezettel használtak a foglalkozások résztvevői.

A projektre 16 millió forintot nyert el a közgyűjtemény a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Ebből a forrásból összesen 114 foglalkozásra került sor. A projekt további hozadéka, hogy az elkészült pedagógiai programok a későbbiekben is használhatók - jegyezte meg Gergics Ágnes.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elektromos járművek elterjedése a cél

Az elektromobilitásról rendeztek szakmai összejövetelt Győrben. Tovább olvasom