Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

A legbájosabb titkosszolgálati ügynök

Budapest–Győr - Tizenkét évesen megnyerte a „Föld legbájosabb gyermeke" címet. Hat éve őt választották Miss Alpok–Adriává, majd a Miss Futball Hungary és a Top Model of Thee Hungary címet is megkapta, aminek köszönhetően hazánkat képviselte számos világversenyen. De Sallay Edina elbűvölt bennünket a tévéképernyőn és legutóbb egy filmsorozat titkos ügynökeként is feltűnt. A győri lány azt mondja, szerencsés, mert sok olyat kipróbálhatott életében, amire mindig vágyott.
Filmes szerepe szerint ki kellett kezdenie Stohl Andrással, de különösebben nem jött zavarba a szituációtól. Sallay Edina megoldotta, mint annyi minden mást az életében. Mindenesetre a Tűzvonalban című film számára is sok újdonsággal szolgált. Annyival bizonyosan, hogy a Győrből először modell-, azután kommunikációs karrier után kacsingató lányt ma már leginkább a filmes szakma vonzza.

– A modellségnek számos előnye volt az életemben – szögezte le Sallay Edina –, a műsorvezetésre is ennek kapcsán kértek fel, később pedig ezért jelentkeztem előbb a Kandi Európa Televíziós Akadémiára, majd kommunikációs szakirányú felsőoktatási intézménybe. Igazán nagy fordulópontot az jelentett az életemben, amikor felköltöztem Budapestre, először két-három naponta hazamentem Győrbe, aztán már csak hetente, most pedig örülök, ha kéthavonta egy-egy napra látom a szeretteimet. Nagyon hiányzik a családom, a barátaim, de 18 évesen meg kellett tanulnom: ha álmodik az ember, akkor bizony áldozatokat kell hozni azért, hogy megvalósuljanak.

Sallay Edina nyáron többször is feltűnt az egyik kereskedelmi csatorna híradós műsoraiban, ahogyan mesélte, szó szerint bedobták a mély vízbe. Bárdos András tanácsára immár a szegedi egyetem hallgatója, plusz szakként pedig a PR-t vette fel. Emellett nagy szerelme a filmezés, a Tűzvonalban mellett több felkérést is kapott.

– Összességében hálás lehetek a sorsnak, mert mindent kipróbálhattam, ami csak egy fiatal lány álma lehet – folytatta a szép szőke lány. – Voltam szépségkirálynő, műsorvezető, szerepeltem sorozatban, most pedig főszerepet kaptam egy mozifilmben. Egyetemre járok és van egy szerető párom. Szerencsére a családomra mindig mindenben számíthattam, édesanyám a legjobb barátnőm, mindent meg tudok vele beszélni. A társammal kiegészítjük egymást. Támogat, segít a tapasztalataival, nagyon hálás vagyok neki. A filmes szakmában dolgozik, produkciós cége van, játékfilmeket gyártanak. Nagy segítség, hogy ott áll mögöttem, mert így elkerülhetem a kellemetlen szituációkat.

Három hónapot töltöttünk kint a párommal Amerikában, ott jöttem rá, hogy a világ megváltozott, a határok már csak a kommunikációban léteznek.

Sallay Edinával egy új mozifilmben is találkozhatunk. Fotó: Szük Ödön

Az általános iskolában és a gimnáziumban németül tanultam, sajnos ez már nem megy olyan jól. Ma már inkább az angolt használom. A filmes szakmában sok a külföldi partner, így lehetőségem van beszélgetni, gyakorolni az angolt. Az egyetemen pedig azért választottam a PR-t, mert úgy érzem, mára a világ kommunikációs és marketinghálókból áll: ahhoz, hogy valaki jól eligazodjon, ismernie kell ezeket a kapukat. Jövőre hosszabb időre utazunk Amerikába, mert a filmezés központja mégis Los Angeles, és a párom is itt végzett. Az American Film Institute a világ egyik legnevesebb filmes egyeteme, azt tervezem, hogy itthon levelezőn folytatom az egyetemet, kint pedig elkezdek egy komolyabb színészképzést ebben a suliban.

Egy szép, fiatal lány álmodni mert. S mert nagyon akarta, kinyíltak előtte a kapuk, támogatókra, barátokra talált. Mi pedig szurkoljunk neki, elvégre Győrből indult, csak így tovább, Edina!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérnöki ajánlások nagy vizek idejére

Győr - Hirtelen támadó nagy viharok, rövid idő alatt lezúduló hatalmas mennyiségű csapadék: nem… Tovább olvasom