Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

A Lamborghinit hagyta, inkább a pénzt vitte a győri Magyar Balázs

Aki nem ért a tőzsdei kereskedéshez, annak elég annyit mondani: a győri Magyar Balázs olyan versenyt nyert meg, amelynek főnyereménye egy Lamborghini Spyder vagy 150 ezer dollár volt. Ugye érdekli a folytatás?


Az IronFX nemzetközi szinten is vezető szerepet betöltő globális online brókercég. A vállalat tavaly hirdette meg először „Kereskedési legendák" névre keresztelt versenyét, amelyre a világ a luxusnyeremények miatt is felkapta a fejét. A számok nagyon is beszédesek: több mint 40 országból több tízezer pályázó indult; Magyarországról több százan neveztek, köztük a győri Magyar Balázs. 

A verseny lényege – valóban leegyszerűsítve –, hogy október 15. és december 31. között minél nagyobb hozamot kellett elérniük a kereskedőknek.

"Én csak decemberben szálltam be a versenybe – mondja a győztes, de mivel én is az IronFX ügyfele vagyok, természetesen ismertem a kiírást. Persze, hogy motivált a főnyeremény, de tudtam, hogy én nem a Lamborghinire hajtok..."

 Jobb befektetés az amerikai dollár, mint a luxusautó – így döntött a világ legjobb kereskedője, a győri Magyar Balázs.
Jobb befektetés az amerikai dollár, mint a luxusautó – így döntött a világ legjobb kereskedője, a győri Magyar Balázs.

Mielőtt az okát is megtudnánk, lássuk, hogyan vezetett az út a győzelemig: "Egyrészt versenyeztem az idővel, a többiekkel... és néha a kicsi fiammal, aki ha nem voltam elég gyors, kikapcsolta a számítógépet. Értük is: a másfél és a három és fél éves gyermekeimért is tudtam, érdemes végigcsinálni. Szóval december 20-a volt a fordulópont, akkor egy Euró – USA dollár kereskedéssel az élre ugrottam. Ez is volt a célom, hogy karácsony előtt jó eredményem legyen, mert azt gondoltam, hogy a két ünnep között a kereskedelemben nagy mozgások már nem lesznek. Ekkorát nem is tévedhettem volna, ugyanis december 27-én hatalmas mozgások indultak meg a tőzsdén. Szerencsére ez már nem befolyásolta az eredményt, végül 1852 százalékkal lettem az első."

Érdemes leírni a második helyezett eredményét is: az 954 százalék volt. "Nagy ugrások is benne voltak a pakliban, így nem lehetettem nyugodt" – tette hozzá Magyar Balázs. Győzelmének értékét pedig tovább növeli, hogy eddig magyar versenyző még a legjobb ötvenbe sem tudta beverekedni magát, nemhogy nyert volna.

Szóval ott volt a Lamborghini Spyder... "Egy ilyen autóval sok mindent nem tudtam volna kezdeni Magyarországon. Túl feltűnő, a fenntartása költséges, családi autónak pedig nem mondanám... Választhattam volna még 100 ezer dollárt, s az máris a számlámra került volna. Én azonban úgy döntöttem, hogy a 150 ezer dollárt kérem, amely nem készpénz, hanem befektetési összeg. Most már ezzel tudok kereskedni" – adta meg a választ a mindenki által leginkább várt kérdésre Magyar Balázs.

Mi tagadás, igaza volt. Ha csak a győzelmét hozó 1852 százalékos eredményét nézzük, jól választott.  A világnak pedig üzenjük: a versenyszabályzat szerint Balázs még egyszer nem indulhat (pontosabban indulhat, de nem nyerhet) – ilyen győzelmet és nyereményt ugyanis csak egyszer lehet elvinni. Az egykoron gépészmérnökként végzett, 36 éves Mensa Klub tag Magyar Balázs már "csak" magának fog kereskedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminchárom jogi doktort avattak Győrben

Harminchárom frissdiplomás jogi doktort avattak a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-… Tovább olvasom