Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

A lakóutcák továbbra is a középpontban

Győr - Győr 4-es választókörzetéhez tartozó utcák, parkok befejezett, illetve induló fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatót hétfőn a körzet önkormányzati képviselője, Herkely Ákos.

A lakóutcaprogram – ahogy mondani szokás – mindent visz, hiszen 2009-ben 85 millió forint jutott az érintett városrészekbe. A Sport utca első ütemére 20 millió, az Attila utcára szintén 20 millió forint, a Szövő utca első ütemére pedig 45 millió forint – ennyiből lehet rendbe tenni az utcákat, illetve parkolókat építeni. Herkely Ákos kiemelte a játszótér-felújítások és az adyvárosi kutyafuttató mellett most kialakítandó pihenőparkot is, ez utóbbi 1,5 millió forintba kerül, a három beruházás összértéke pedig 20 millió. Végül nem mellékes az sem, hogy a Mester, a Szabolcska, a Mészáros és a Török utcában 10 millió forint értékben újítja fel a Komszol a zöldterületeket, illetve helyez ki új padokat.

A sajtótájékoztatón képviseltette magát a Jancsifaluért Egyesület is, melynek szóvivője elmondta: a nagy forgalmú utakkal határolt városrész lakóit már régóta zavarják az áthaladó kamionok, távolsági buszok. Ráadásul az új, likócsi csomópont sem javítja a helyzetüket. Elsősorban azt kifogásolják, hogy a körforgalom átadása után a megfelelő irányjelző táblák még hiányoznak, így részben a tájékoztatás hiánya okozza a zsúfoltságot. Az egyesület szeretné elérni, hogy a Magyar Közút Kht. irányjelző táblát helyezzen ki, amely a kamionokat elirányítaná Székesfehérvár felé, így az áthaladó kamionforgalom egy része elkerülné őket.

Olvasóink írták

 • 6. PaPa 2009. augusztus 05. 10:04
  „A Fehérvári útnak a külső területén azért nem kell aljzatot cserélni, mert nem látja az újságíró. A városon belül meg lehet hivatkozni az elköltött pénz oda ment el. Azért megnéznék egykét beruházás számláját és a beépített anyag passzol-e valahol. Látvány az egész amit csinálnak de jól csinálják azt a szocialista iskolákban elsajátították.”
 • 5. Pedró 2009. augusztus 05. 08:21
  „Poncius_01
  Köszönöm a választ! Akkor ezek szerint a 81-es úton is lesznek szakaszok, ahol cserélnek mindent.
  Megnyugtató, hogy talán nem fog egy-két éven belül tönkremenni az új út, hamár ennyit kellett várni a felújítására.”
 • 4. urbaniastapista 2009. augusztus 04. 17:40
  „"Amelyik önkormányzatnak nincs fejlesztési koncepciója, az utat újít fel, vagy épít" - írta egyszer László János, a MKK elnöke.
  Mert az a saját területén van, egyszerübb engedélyezni, sok kis csindadratta folyamatosan melengeti a PR-mester és a képviselők kebelét, bejáratott visszaosztási mechanizmusok működnek ....
  A hálátlan lakók meg fekvőrendőrért, zsákutcásításért kezdenek fortyogni.
  Mi lesz, ha elfogynak akátyús utcák?”
 • 3. Poncius_01 2009. augusztus 04. 16:02
  „#1

  A felújítások előtt az utak teherbírását behajlásmérésekkel
  (ez utal az altalaj gyenge teherbíró állapotára) állapítják meg.
  A mérések alapján és a számolt forgalomnagyság alapján kerül sor
  a pályaszerkezet megtervezésére.

  Fentiek alapján kerül sor annak eldöntésére, hogy a régi szerkezetek maradhatnak vagy teljes pályaszerkezet csere indokolt.

  Egyébként lesznek olyan részek ahol a teljes régi szerkezet eltávolításra kerül, sőt alatta
  talajcserét is alkalmaznak.”
 • 2. elemér 2009. augusztus 04. 13:07
  „A lakóutca proram azért kellet, hogy a Széchenyi tér felújításához lehessen pénzre pályázni. Hiszen a tér megújulását csak mint egy rendszer részét támogatják az uniós források.

  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=594183&page=2”
 • 1. Pedró 2009. augusztus 04. 10:54
  „Épp a minap jártam a Röppentyű u. felé. Az utca felújítását egy picit túlzottnak tartom! Még az út alapot is cserélik! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a lakóutcákat nem kell felújítani, csak nem értem miért nem lett volna elegendő egy új aszfaltréteg.
  Valamint nem értem, hogy a Fehérvári út Győrön kívüli szakaszán miért elegendő csak az új aszfalt réteg az útalappal meg nem csinálnak semmit, holott köztudott, hogy az alap hibája és minősége miatt sűjed az útburkolat! Meg tudná ezt valaki magyarázni??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barokk esküvő – piercing nélkül

Győr - Királyhelmeci pár lesz az idei barokk esküvő főszereplője. A sok jelentkező közül végül csak… Tovább olvasom