Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

A lakosság is segít a levélgyűjtésben

A lakosság is egyre többet segít, a saját házuk előtti szakasz takarítása mellett részt vesznek a közparkok rendezésében.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) lombgyűjtő adapterrel felszerelt seprőgépei program szerint haladva gyűjtik a faleveleket Győr különböző városrészein, a tömegközlekedési utakon, lakóutcákban. A társaság szóvivője, Nagy Csaba elmondta lapunknak, hogy a seprőgépek éjjel is dolgoznak a karácsonyi vásár helyszínein, valamint az útpadka tövében lerakódó port és faleveleket takarítják a város tömegközlekedési útvonalain.

– Az évszakhoz képest enyhe idő kedvez a szabadtéri munkákhoz. Az Eötvös parkot, a Honvéd és a Batthyány ligetet társaságunk egyszer már kitakarította, a Bisinger sétányon most dolgoznak munkatársaink. Karácsonyig sorra kerül még az Árpád úti park, a Damjanich-lakótelep és a Kálóczy liget területe. A kézi erővel összegyűjtött lombot cégünk folyamatosan szállítja el a közterületről – tájékoztatott Nagy Csaba.
A belvárosi parkok mellett Nádorváros és Adyváros lakótelepi parkegységeiben is gyűjti a falevelet a Komszol. A Bartók Béla út–Corvin utca–Álmos utca közti lakótelepen a héten befejeződik, a Nádor utcai lakótelepen a jövő héten kezdődik a munka. Karácsonyra várhatóan a Táncsics Mihály utca–Zrínyi-lakótelep–Tihanyi Árpád út–Szigethy Attila út–Magyar utca–Szent István út által határolt lakóépületek zöldterületei is lombmentesek lesznek.

– A lakóutcákban tapasztalták szakembereink – folytatta a szóvivő –, hogy a szép környezet iránti igény nem ér véget a saját kerítés és kapu vonalában. A lakók nagy számban kapcsolódnak be a közterületen végzett falevélgyűjtésbe, ami segítség cégünknek.

Az összegyűjtött lomb elszállítása szigorú program szerint történik, ezért célszerű az 516-600-as telefonszámon vagy a komszol@komszol.hu e-mail címen egyeztetni a gyűjtőautó várható érkezését és a munkát az ezt megelőző időpontra szervezni. A közterületen elvégzett munkáért a Komszol ezúton nyilvánítja köszönetét a lakosságnak. Falevélből jövőre sem lesz kevesebb: a cég karácsony előtt fejezi be a környezetvédelmi iroda határozatában szereplő 172 fa elültetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lelkesedés nem pénzen múlik

Maguk sem gondolták, hogy annyian tevékenykednek Rábapatonán. Mármint a civil szervezetek. Mindez akkor derült ki, amikor Jutasi Kálmán polgármester meghívására fórumon vettek részt a faluházban az agarászok, a gazdák, a vállalkozók, a nyugdíjasok, a Bolero táncosai, a bilibáncsos hagyományőrzők, a község sportolói. Mindenki beszámolt a múltjáról és elmondta gondjait, kéréseit. Tovább olvasom