Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A lakosság is igényelhet virágokat

Megkezdődött Győr virágosítása, az egynyári virágokból 60 ezret a lakóközösségeknek ajánlanak fel.
Folytatva a hagyományt – amelyre a tavalyi, Európai Virágos Városok és Falvak környezetszépítő verseny díjkiosztó ünnepségének megrendezése is kötelezi a várost – Győr számos területét ezen a nyáron is virágok díszítik majd. Tegnap délelőtt a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) dísznövénykertészetében mutatta be a kiültetésre szánt növényeket Krakovszki József városüzemeltetési ágazatvezető.

Az ágazatvezető elmondta, a Komszol dísznövénykertészetében neveli a kiültetésre szánt virágokat, idén 250 ezer egynyári palántát és 50 ezer muskátlit. Az egynyáriakból 190 ezret a társaság kertész szakembereinek bevonásával ültet el a közterületeken, a többit a lakóközösségeknek szánja. A palántákat írásban kell igényelni, a kérelemben fel kell tüntetni, hol akarják azokat felhasználni.

– Természetesen a lakóközösségeknek kell elültetni a virágokat, majd pedig gondozni az általuk kialakított virágágyásokat, ezt a Komszol munkatársai rendszeresen ellenőrzik – mondta Krakovszki József.
A Szent István út közepén az úttest elválasztósávjába idén is kanna virágokat ültet a cég, ez a gumós dísznövény elviseli a nagy gépkocsiforgalom miatti kipufogógázokat, és jól tűri a hőséget. Idén a Nádor aluljáró építése miatt némileg rövidebb lesz a kanna virágokkal beültetett sáv.

– A hagyományosnak nevezhető muskátlis körúton – az évekkel ezelőtt megtervezett módon –, a Szent István út két oldalán, a kandelábereken, a Szigethy Attila út erre a célra kialakított fémtartóin, a hidak korlátjain díszlenek majd a növények – tájékoztatott az ágazatvezető.
A kertészetben idén 50 ezer bujtásból neveltek muskátlitöveket, ebből kerül majd virág a balkonládákba, virágoszlopokra és más tartókba.
– A parkgondozók folyamatosan gyomtalanítják a virágágyásokat. Szakembereink olyan fajokat választottak, amelyek könnyen honosulnak és szépen pompáznak a város kontinentális éghajlatában – tudtuk meg Krakovszki Józseftől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végleg elutasították a fellebbezést

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság kedden jogerősen helybenhagyta a területi választási bizottság… Tovább olvasom