Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A kukásautók egyes rábaközi, bakonyi, bakonyaljai településekre hólánccal sem tudtak bemenni

"A nagy mennyiségű hó miatt a hulladékszállítás csak ott maradt el, ahol az utcák hólánccal sem voltak járhatóak" - állítja a Győr-Szol. Szavazás.

A kisalfold.hu Pannonhalma és Nyúl környékéről is kapott olvasói észrevételeket, miszerint az erős havazás miatt a kukásautók nem tudták elszállítani a szemetet.

Természetesen megkérdeztük a Győr-Szol Zrt. kommunikációs munkatársait, hogy mikorra várható az elmaradt járatok pótlása a szóban forgó településeken?

"A Győr-Szol Zrt. hulladékszállítási működési területén a havazás miatt a múlt héten főleg a rábaközi, a bakonyi és a bakonyaljai településeken voltak közlekedési nehézségek, amelyek nehezítették a járatútvonalak bejárhatóságát.

Az emiatt elmaradt kukaürítéseket a közszolgáltató az útviszonyok függvényében 2-3 napon belül megkísérelte elvégezni" - kezdte érdeklődésünkre Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

"A hulladékszállítás csak ott maradt el, ahol az utcák hólánccal sem voltak járhatóak"

"Ahol nem voltak adottak a közlekedés biztonságos feltételei, ott a következő lehetséges hulladékszállítási napon történik meg az elmaradt ürítés pótlása.

Ennek dátuma a közelmúltban a számlával együtt postázott, de a www.gyorszol.hu weboldalon is elérhető hulladéknaptárban van jelölve.

A Győr-Szol Zrt. a hulladékszállítás megvalósíthatósága érdekében megerősített rakodói állománnyal végzi a napi munkát, ami a kukák könnyebb mozgatásában meg is nyilvánul.

A munkatársak így a nehezen elérhető helyeken odamennek a távolabb elhelyezett kukákért és kézi erővel az autóhoz húzzák.

Hangsúlyoznám, hogy a hulladékszállítás csak ott maradt el, ahol az utcák hólánccal sem voltak járhatóak" - folytatta Nagy Csaba.















"A közszolgáltatási szerződés szerint az utak járhatóságának biztosítása az önkormányzatok feladata"


"A Győr-Szol Zrt. a saját lehetőségein belül mindent megtesz a szállítás sikeres végrehajtásáért.

Megjegyezném ugyanakkor, hogy a közszolgáltatási szerződés szerint az utak járhatóságának biztosítása az önkormányzatok feladata.

Pannonhalma és Nyúl esetében jeges útviszonyok hátráltatták a kukák ürítését. Hasonló körülmények miatt maradt el a hulladékszállítás például a Veszprém megyei Cseszneken.

Az érintett településeken, településrészeken a megfelelő útviszonyok esetén a következő ürítési napon várható a pótlás.

Az elmaradásokról és azok pótlásáról az adott terület önkormányzatát folyamatosan tájékoztatja társaságunk, egyben köszönjük a lakosság és a partnerek türelmét, megértését" - zárta szavait Nagy Csaba.



Sopronban és Kapuváron is gondot okozott a szemét elszállítása

A nagy havazás miatt Sopron, illetve a Hűség városának környékén, továbbá Kapuvár egyes részein is elmaradt a hulladék elszállítása.

Bővebb információkért kattintson ide!


Olvasóink írták

 • 5. öregmotoros01 2013. január 27. 13:31
  „Szombaton hólánc nélkül sem jöttek hogy elvigyék a szemetet, pedig járhatók már az utak.”
 • 4. csabika2000 2013. január 26. 09:09
  „T.Vendéglős!
  Szakmailag elárulom,hogy ahova a személyautóval bejutsz oda a teherautó nem biztos!
  Bármilyen hihetetlen de a teherautók tehetetlenek a havas jeges utakon!”
 • 3. vendéglős 2013. január 25. 18:30
  „Sajnos Dunaszigeten sem tudtak bemenni pár utcába, ami ugyan nem a Győr-Szol-hoz tartozik, pedig személyautóval is simán be lehetett menni hólánc nélkül is. Azt mondták nem tudtak betolatni. Mi lett volna, ha egyenest bejönnek és csak kifelé tolatnak?”
 • 2. ombi 2013. január 25. 09:08
  „Lakott településeken sem tudnak a kukásautók még hólánccal sem közlekedni?
  Lassan egy hete nem esett említésre méltó hó, úgy mégis, azoknak az utaknak a kezelője mire vár, tapsra?
  Ha tűz üt ki, leég a fél falu, mert az útkaparó nem kaparja az utakat, és emiatt a tűzoltók sem jutnak a helyszínre? Ilyen esetben lehet kártérítésért perelni az út fenntartóját?”
 • 1. nils 2013. január 25. 00:24
  „győrszar zérté”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gangnam Style - ahogy a győri állatkert lakói táncolják - videó

Egy hideg nap a győri állatkertben - egyedi videós feldolgozásban. Jó szórakozást! Tovább olvasom