Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

A krízisszálló bezárt, tele a Segítőház

Az enyhe tél ellenére ketten is kihűltek Győrben, illetve a megyeszékhely környékén. A napokban bezárt a téli krízisszálló, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a likócsi Segítőház tele van.
Az enyhe tél ellenére ketten is kihűltek Győrben, illetve a megyeszékhely környékén. A napokban bezárt a téli krízisszálló, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a likócsi Segítőház tele van, a szobákban pénteken pótágyazni kellett. A téli menhelyen élők egy része ismét az utcán húzza meg magát, többen viszont a likócsi hajléktalanszállóra költöztek.

Sütő Csaba, a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a téli krízisellátás közel 17 millió forintba került, az állami normatíva ennek nagy részét fedezte, így mindenképpen szükség volt a város hathatós és időben érkező támogatására.

– A szolgáltatások között éppúgy fontos volt a tisztálkodási, mosási lehetőség, mint a különböző segítő beszélgetések egyénileg vagy csoportosan, de említhetném a különböző okmányok intézését vagy a segélyezésben nyújtott segítséget – sorolta Sütő Csaba. – A Stromfeld utcában kialakított menhelyen is folyamatosan telt házat jegyeztek, de volt olyan éjszaka, hogy hetvenen-nyolcvanan aludtak bent. Az ellátottak csupán egy része költözött ki most a likócsi bázisra, a többiek az utcán: garázsban, bungiban, lépcsőházakban, a pinnyédi erdő környékén élnek. Az intézményvezető nem tagadja, magukat a gondozókat is megdöbbentette, hogy pont ezen az igazán enyhe, nagy fagy nélküli télen hűlt ki két olyan hajléktalan, akik korábban a szolgálat látókörében éltek.

Egy középkorú férfi holttestére a szabadhegyi vasútállomás környékén, a másik hajléktalan földi maradványaira Kismegyeren, egy két méter mély betonaknában bukkantak. – Sajnos ez mindig benne van a pakliban – kommentálja Sütő Csaba –, ám segíteni csak annak lehet, aki némiképpen partner ebben. Akik ebből valamit megéreztek, itt élnek Likócson. Mi most – ahogy eddig – igyekszünk fizikailag és mentálisan is támaszt nyújtani a helyzetükben és láttatni, hogy igenis van kiút. Sikertörténet persze létezik, több munkatársamat – velem együtt – ez tart a pályán. A téli krízisellátás közel 17 millió forintba került, az állami normatíva ennek nagy részét fedezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt feleségére gyújtotta a lakást

Még alig szabadult, s másodszor is kis híján megölte volt feleségét egy veszprémi férfi, akinek bűnperét tegnap bírálta el a Győri Ítélőtábla. Tóth Gyula ezúttal rá akarta gyújtani a házat a sértettre. Tovább olvasom