Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A közös képviselőnek kell rendeznie az ügyet

Dr. Koszoru István, a LOSZ Jogi Munkabizottságának titkára arról adott tájékoztatást, hogy az olvasónk által vázolt esetben, amennyiben közös tulajdonú tárolóhelyiségről van szó, bizony a társasházat képviselő közös képviselőnek kell eljárnia a renitens szomszéd ellen.
Olvasói kérdés. Tíz éve lakunk egy tízemeletes panelházban. Szomszédunk az alagsorban lévő közös tárolót és az emeletünkön lévőt is szinte teljesen elfoglalta. Ez sokáig nem zavart minket, de két éve szóltunk neki, szeretnénk dolgokat berakni a tárolóba. A válasz az volt, hogy a későn jövőknek nem jár semmi... Pedig a legutóbbi közgyűlésen megszavaztuk, hogy a tárolók legyenek felosztva. A közös képviselő két hét múlva minden tárolóra kitette a papírt, hogy a lakók írják fel a nevüket. Ezeket azonban a dühös szomszédunk, aki több tárolót kisajátított, újra meg újra letépte. A faliújságra kiírva is hiába kértük a tárolóhelyzet megoldását. A közös képviselő azt mondja, mást nem tud csinálni. Mit tehetünk?

A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségétől kaptunk választ olvasónk kérdésére. Dr. Koszoru István, a LOSZ Jogi Munkabizottságának titkára arról adott tájékoztatást, hogy az olvasónk által vázolt esetben, amennyiben közös tulajdonú tárolóhelyiségről van szó, bizony a társasházat képviselő közös képviselőnek kell eljárnia a renitens szomszéd ellen.

A szakember azt is felsorolta, hogy a közös képviselőnek először tájékoztatást, majd felszólítást kell küldenie a közgyűlés döntéséről, annak következményéről. Ha így sem oldódik meg a probléma, akkor a közös képviselő akár birtokvédelmi igény önkormányzati előterjesztését kezdeményezheti, vagy a szóban forgó, jogtalanul használt tároló dokumentált kiürítését kell végrehajtania és az azt jogszerűen használni szándékozó személy részére történő átadásáról kell intézkednie. "Ha a közgyűlés meghozta a panaszos levelében említett döntést, akkor az is a közös képviselő kötelezettsége, hogy ennek érvényt szerezzen" – közölte a szakértő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A külföldi tej még olcsóbb

A nagyobb áruházláncoknál kapható szlovák, osztrák és német tartós tejek ugyan már csak 10–30… Tovább olvasom