Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

A közoktatás új fellegvára a régió büszkesége

Aki hónapokkal ezelőtt járt a győrújbaráti iskolában, most rá sem ismerne, - az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként sarkaiból fordították ki az intézményt, amelyet vasárnap délután ünnepélyes keretek közt adtak át a legilletékesebbeknek: a diákoknak és nevelőiknek.

A látottak alapján megérte a tanévkezdéshez mért néhány hetes csúszás és a település hét helyszínén beosztott tanórai rend, amely azért - valljuk be - némi kényelmetlenséget okozhatott a szülőknek és a gyerekeknek, mától viszont szó szerint is XXI. századi nevelési-oktatási körülmények, korszerű módszerek, a teljes akadálymentesítéssel pedig egyenlőbb esélyek várják a diákokat.


Ünnepélyes iskolaátadás Győrújbaráton. Képek: H. Baranyai Edina.

Hogy a kezdetekre is utaljunk némiképp: a település önkormányzata sikeres pályázó: az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében 305 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, amelyet az állam és az unió együttesen finanszíroz.


A II. Rákóczi Ferenc ÁMK másodikosai boldogan vették birtokba új osztálytermeiket. Fotó: H. Baranyai Edina
A II. Rákóczi Ferenc ÁMK másodikosai boldogan vették birtokba új osztálytermeiket. Fotó: H. Baranyai Edina

Így az önkormányzati önrésszel együtt közel 340 millió forintos beruházás keretében bővítették a tantermek számát, hőszigetelték és komplexen akadálymentesítették az épületegyüttest. A tetőtéri szinten informatikai termet alakítottak ki, a liftek szintén jó szolgálatot tesznek.

A vizesblokkok felújítása, az épület elektromos- és gépészeti átalakítása, a burkolatcsere már nem várathatott magára, s a tető- és nyílászárók cseréje is megtörtént.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyúlra lőtt, társa metszőfogát találta egy bőnyi vadász

Kilőtte vadásztársa metszőfogát egy bőnyi vadász. A meglőtt férfi szerencsére csak könnyen sérült: a… Tovább olvasom