Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

A közlekedésben is készüljünk fel az év végi ünnepekre!

Az ünnepek alatt jelentős személy- és gépjárműforgalom növekedésére kell számítani a főközlekedési útvonalakon.
A karácsonyi ünnepek alkalmával sokan kelnek útra, hogy meglátogassák szeretteiket, majd a szilveszter miatt többen utaznak el szórakozni, pihenni.

Fontos hangsúlyozni, hogy ezen időszakban fokozott figyelemre van szükség a közúti közlekedés során. Az elmúlt évekhez hasonlóan az ünnepek időszakában jelentős személy- és gépjárműforgalom növekedésére kell számítani a főközlekedési útvonalakon, autópályákon, autóutakon, valamint a bevásárló és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínén és azok környékén.

Az 1-es számú főúton december 17-én bekövetkezett halálos kimenetelű baleset indokolttá teszi, hogy a rendőrség ismételten felhívja a téli időjárás okozta veszélyhelyzetekre, a megváltozott útviszonyokra a lakosság figyelmét. Meg kell említeni a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságát is, hisz azok szabályszerű használatakor egy balesetnél nagyobb esély van egy súlyos sérülés elkerülésére.

Az 1-es számú főútvonal 14 km-es szakaszán (145-159 km. szelvénye között) 2012. január 01. - 2012. december 17. közötti időszakban 4 halálos, 4 súlyos és 5 könnyű sérüléses baleset történt.

Az elmúlt hónapban ezen útszakaszra négy darab baleset-megelőzést szolgáló figyelemfelhívó transzparenst helyezett el a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság. A transzparensek az ittas vezetés és a gyorshajtás következményeire figyelmeztetnek, valamint hívják fel a figyelmet a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára!

A „szomorú" statisztikai események egyértelműen bizonyítják, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni a közúti közlekedés szabályainak betartását.
Legyünk türelmesek, óvatosak, körültekintőek, figyeljünk, vigyázzunk egymásra, magunkra!

Boldog Karácsonyt és balesetmentes közlekedést kíván a Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság!

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2012. december 22. 18:24
    „Igen,külön figyelni kell a hétvégi sofőrökre,meg a friss jogsisokra,mert a papa ilyenkor iszik,így más vezeti a család autóját.

    Esőben kérnénk a ködlámpák,zárófények kikapcsolását,mert a vizes aszfalt visszatükrözi. Nem jó a tompított fény a kocsin,akkor búracsere,nem a ködlámpával kell pótolni. Ilyenek ne csodálkozzanak,hogyha refit kapnak az arcukba eg magasabb építésű autóról,és kiég a retinájuk 1 percre.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri rendőrök karácsonyi ajándékokat vittek a Petz kórházba

A játékokat és plüss állatokat a rendőrök személyesen adták át a gyermekeknek pénteken Győrben. Tovább olvasom