Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A közérzet apróságokon múlik

Győr egyik új alpolgármestere, Simon Róbert korábban már – még civilként, lokálpatriótaként – kalauzolt bennünket a városrészeket kutató sorozatunkban.
Győr egyik új alpolgármestere, Simon Róbert korábban már – még civilként, lokálpatriótaként – kalauzolt bennünket a városrészeket kutató sorozatunkban Szabadhegyen és Kismegyeren, mutatva értékeket és megoldásra váró, városi méretekben nem igazán jelentős, a helyieknek azonban sokat érő, megoldásra váró hiányosságokat.

Most önkormányzati képviselőként, a terület másik képviselőjével, Hajszán Gyulával arra kérte a polgármesteri hivatal, a kommunális szolgáltató, az útkezelő szervezet és az állami közútkezelő vezetőit, vezető munkatársait, tartsanak közös szemlét, nézzék meg, mi is a szabadhegyiek, kismegyeriek legfőbb gondja, s azokra hogyan tudnának nyilván a költségvetés ismeretében a lehető leggyorsabb megoldást találni, javasolni.

Újabb gondolatok jöttek

A két képviselő jól felkészült, huszonkét megnézendő helyszínt állított össze listába. A valóságban ennél több lett, mert menet közben is jöttek újabb gondolatok, és a szakemberek is szóba hoztak olyan kérdéseket, amelyekkel napi munkájuk során vagy lakossági észrevételek nyomán találkoznak. Terjedelmi okok miatt a részletekre lapunkban egy összefoglalóban a jövő héten térünk vissza, ezúttal inkább csak ízelítőt adunk abból, mi is foglalkoztatja leginkább a két városrész lakóit.

Forgalmi gondok

Szabadhegyen kezdhetjük rögtön a Szent Imre úti vasúti átjárónál. Gyorsan megoldható például a buszmegálló padjának felújítása, vagy hogy Kismegyer felől jövet a Pannónia utcába jobbra kis ívben be lehessen kanyarodni (korábban a forgalmi káosz miatt tiltották ezt meg). Nehezebb ügy, hogy itt gyalogos-átkelőhelyet is kijelöljenek, hiszen a főútra vonatkozóan országos szabványok vannak, mindenesetre az engedélyezéshez készülhetnek tervek. Gyorsan megoldható a Pándzsa utcai lakópark pihenőpadjainak festése. A Külső Veszprémi úton a Hödlmayer-telephelyhez iránymutató közlekedési tábla kellene, hogy a trélerek is tudják, merre mehetnek, hol fordulhatnak, mert e mára zömmel ipari használatú területen lakóépületek is vannak.

Közvilágítás, játszóterek

Lakossági kérésre közvilágítás kellene a 82-es főutat az Arató utcai lakóparkkal összekötő út mentén meglévő villanyoszlo-

pokra. A Sági út bevezetőszakaszán jó lenne egy, a száguldozókat önmérsékletre figyelmeztető „pléhrendőr" és sebességmérő berendezés. (Utóbbi a Fehérvári úton feleslegessé vált berendezés áthelyezésével megoldható.)
Több játszótér berendezései alapos felújításra szorulnának, például a Rózsák terén, a Móra parkban, a Zöld utcában. Vannak „ottfelejtett" buszvárók (a József Attila u. és a Templom u. sarkán vagy a Zöld utcában), le kellene tisztítani a Fehérvári úti új felüljáró hangfogójára, a plexire és a lépcsőre fújt csúf sárga firkálmányokat, jó lenne néhány szemétgyűjtő a József Attila-lakótelepi 3-as tározótó körüli sétaút mentén és még sorolhatnánk. A bejáráson részt vevő szakemberek elmondták, hogy a kéréseknek jó része már eleve szerepel a közeljövő terveiben, vagy tulajdonképpen akár napokon belül, az időjárás függvényében megoldható. Másokat viszont a város költségvetésében kell rangsorolni. (A részletekre, mint említettük, lapunkban visszatérünk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglopták Borkait a városházán

Irodája átalakítása közben valószínűleg egy ismeretlen besurranó ellopta Borkai Zsoltnak, Győr polgármesterének vadonatúj hordozható számítógépét, valamint táskáját a benne lévő iratokkal, többek között a vagyonbevallásával. A történtek miatt megszigorítják a városháza portaszolgálatát és beléptetőrendszerét. Az esetről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be kedden a polgármester. Tovább olvasom