Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

A Kossuth-iskola diákjai bringáztak először a Bercsényi liget KRESZ-parkjában - videó

A Bercsényi liget feltöltött medrében KRESZ-parkot, pihenőparkot, játszóteret és egy nyilvános illemhellyel felszerelt "zöld házat" adtak át Győrben.


Mint arról portálunk többször beszámolt, a most befejezett beruházás része az 1,35 milliárdos újvárosi rehabilitációnak. 115 millió forintból a Bercsényi liget első teknőjében játszóteret és pihenőparkot alakítottak ki, a harmadikban pedig KRESZ-park létesült.

A területen helyet kapott egy 64 négyzetméteres "zöldház" is, melybe nyilvános illemhelyet építettek, valamint a közterület munkatársai számára vizesblokk és öltöző is található.


Fotók: Cseh Róbert

Borkai Zsolt: "az önkormányzat a maga részéről mindent elkövet a rongálások elkerülése érdekében"

"Az egy évvel ezelőtt átadott műfüves pályával kiegészülve igazi közösségi parkot ünnepelhetünk a Bercsényi ligetben. Fel szeretném ugyanakkor hívni a figyelmet, hogy fontos ezeknek az értékeknek megóvása, hisz a gyerekek csak így sportolhatnak, kapcsolódhatnak ki hosszú távon itt.

Az önkormányzat a maga részéről mindent elkövet a rongálások elkerülése érdekében, ezért biztonsági rendszer működik a liget körül" - közölte Borkai Zsolt, Győr polgármestere.


Galéria kép


"A most megvalósult fejlesztés során 20 gyermek-kerékpárt és 20 rollert is beszereztünk, melyek segítségével a gyerekek számára igazi élményt jelent a közlekedési szabályok megismerése.

Az újvárosi rehabilitáció során várhatóan még idén elkészül a Kossuth utcai műemléképületek egy része is" - mondta Fekete Dávid alpolgármester, a terület egyik önkormányzati képviselője.

Videó: Cseh Róbert

"Jó úton járunk, hogy Győr két történelmi negyede visszanyerje régi fényét"

"A Bercsényi liget most már nem Sziget és Újváros határát jelenti, hanem a két terület összekapcsolódását. Úgy gondolom, jó úton járunk, hogy Győr két történelmi negyede visszanyerje régi fényét.

Ezt jól mutatja, hogy egyre többen költöznek ide, s egyre több vállalkozó lát fantáziát mind Szigetben, mind Újvárosban" - hallottuk Szeles Szabolcstól, a terület másik önkormányzati képviselőjétől.


Galéria kép


"A diákok hamarosan KRESZ-munkafüzetet kapnak, így elméletben is elsajátíthatják a közlekedés legfontosabb szabályait.

A Bercsényi liget nem csupán a fiatal generációk kedvelt találkozási pontja lesz, hanem minden korosztályé. Ezt az igényt családi vetélkedőkkel, színes programokkal  igyekszünk erősíteni" - emelte ki Papp Gyöngyi, a Kossuth Lajos Általános Iskola  vezetője.

Bejön a srácoknak az új pálya: jól lehet gyorsulni és ugratni

S most végezetül hallgassuk a Kossuth-iskola egyik kisdiákját. "Bevallom, nem most rollereztem először a pályán, de elsőre is nagyon élveztem.

Tetszenek a hosszú egyenesek és az ugratók, ezeken jól lehet gyorsulni. A KRESZ-táblák többségét ismerem, a szüleim megtanítottak a legfontosabb jelzésekre" - hallottuk Kőfalvi Benjámintól, a Kossuth-iskola ötödikes diákjától.2014 decemberében fejeződik be hivatalosan az újvárosi rehabilitáció; az elkövetkező bő egy évben tehát még számos feladatot, programot kell teljesíteni, megoldani.
    

Olvasóink írták

 • 11. dsj 2013. november 14. 09:48
  „Drukkolok az önkormányzatnak, hogy Sziget és Újváros rehabilitációjára tett erőfeszítései sikeresek legyenek és további fejlesztésekkel elérjék, hogy "Győr két történelmi negyede visszanyerje régi fényét."”
 • 10. Mankapunka 2013. november 13. 11:28
  „Tényleg felesleges a ráragasztása a matricának. Aki tud olvasni, az meg tud 2 fémet különböztetni. Aki meg nem tud olvasni, az meg visz mindent, "hátha" alapon.”
 • 9. arrabonem 2013. november 13. 10:45
  „A "64 négyzetméteres "zöldház" is, melybe nyilvános illemhelyet építettek, valamint a közterület munkatársai számára vizesblokk és öltöző is található" emészthetetlenül ronda lett. Kár érte.”
 • 8. macizoli 2013. november 13. 10:28
  „A belvárosi köz fürdőtől igen messze esik a toalett. Közvetlen busz járat indokolt!”
 • 7. astra1 2013. november 13. 10:17
  „3. villamosvezető 2013.11.12. 19:36

  Miért kell ráírni a táblára, hogy "nem aluminium"? Csak nem azt feltételezi a városvezetőség hogy nem tisztességes
  adófizető állampolgárok élnek a körmyéken?

  Ezek a matricák évek óta léteznek. Csak kicsit tájékozódni kellene, nem mindjárt az észt osztani. Aki meg nem tud olvasni annak meg nem mindegy mi van ráírva?”
 • 6. a1b2 2013. november 13. 09:55
  „Nagyon örülünk hogy szépül a környék, köszönjük!
  Viszont ami nagyon zavar két kisgyermek édesanyjaként, hogy a KRESZ park közvetlen közelében két "akna" vagy gödör is tátong lefedetlenül! Ez roppant veszélyes, örülnék ha erre is születne megoldás!
  A másik pedig az állandó szemét amit oda raknak le rendszeresen a park mellé! Örömmel olvasom hogy kamera rendszer működik és akkor ezzel bízom benne hogy a szemét lerakat is felszámolhatóvá válik.”
 • 5. Bilux 2013. november 13. 07:11
  „Nem ráírni kellett volna, hogy "nem álámínium" hanem ténylegesen műanyagból kellett volna csinálni.
  A vasúti kereszteződésben annó 3x lopták el a jelzőtáblát tartó oszlopot amit végül műanyag oszlopra raktak...
  Illetve a közmű csapok fedelét is szép színes műanyag fedelekkel pótólták a rendszeresen eltűnő öntöttvas fedeleket.”
 • 4. Mankapunka 2013. november 13. 00:37
  „Csak nem?”
 • 3. villamosvezető 2013. november 12. 19:36
  „Miért kell ráírni a táblára, hogy "nem aluminium"? Csak nem azt feltételezi a városvezetőség hogy nem tisztességes
  adófizető állampolgárok élnek a körmyéken?
  Riasztórendszer? Minek? Békés a környezetükkel harmóniában lakók vannak csak a környéken!
  És ez a beruházás járt már nekik, hiszen a befizetett adóforintjaikból minimum ez a jutalom!”
 • 2. ildesz2 2013. november 12. 15:45
  „Kisebb gyerek motoroznak, rollereznek, futó bicikliznek főleg rajta.....szerintem jó, hogy lett és a játszótér is, bár a kavicságy a mászóka és a csúszda alatt nem túl praktikus!!!”
 • 1. bringaval 2013. november 12. 13:36
  „Annyira magas a járdaszegély abban a KRESZ-parkban, hogy a kanyarokban bedőlő ifjak pedáljai fennakadhatnak rajta, különösen a kisebb, gyerekméretű bringáknál. Aki ügyes, nem zakózik nagyokat.
  Megkezdőött a győri bringás lehetőségekhez szoktatásuk...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M1-esen, Győr felé lezárták a külső sávot

Anyagi káros közlekedési baleset történt szerda reggel az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a… Tovább olvasom