Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

A kortalanság titka: legyünk mások hasznára!

Győr - „Akárhány évesek vagyunk, mindig találunk olyan embert, akinek segíthetünk. Ez életben tartja az embert, ettől boldogabbak lehetünk" – hallottuk Endrei Judittól, a máig népszerű televíziós bemondótól a közelmúltban tartott beszélgetésen.
 
Az Első Szentendrei Női Szalon Egyesület és a megyei önkormányzat Kor-határtalanul, avagy középkorúan is kiegyensúlyozottan, boldogan és egészségesen címmel kerekasztal-beszélgetést szervezett. A meghívott vendégek között örömmel fedeztük fel Bende Ildikó színművésznőt, a Győri Nemzeti Színház örökös tagját és dr. Ostorharics-Horváth György Pro Urbe díjas pszichiáter főorvost, aki az időskori problémákról – alvászavarok, feledékenység – beszélt. Megtudhattuk, a 40–50-es korosztály esetében mi is az a korfelejtő feledékenység, s mi az, amire feltétlenül oda kell figyelnünk. „A jövőkutatók szerint néhány év múlva a legnagyobb üzlet lesz a világon az idősek szabadidejének optimális és tartalmas megszervezése" – hallottuk Ostorharics főorvostól.

Endrei Judit szerint ha másoknak segítünk, boldogabbak lehetünk. Fotó: Harcsás Judit
Endrei Judit szerint ha másoknak segítünk, boldogabbak lehetünk. Fotó: Harcsás Judit

Míg a díszteremben előadások hangzottak el, addig a folyosó amolyan minilaborrá alakult: vérnyomást és vércukrot mérethettünk, befekhettünk kicsit a Ceragem-ágyra és bőrünk aktuális állapota sem maradt titokban...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Narancsfigyelmeztés a Nyugat-Dunántúlon - jégeső lehet!

Nyugat-Dunántúl - Akár 2 centiméternél nagyobb jegek is eshetnek ma a megyében, viharos szél,… Tovább olvasom