Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A korrupció kormánya ellen - Győrben és Sopronban százak demonstráltak - fotók

Megyénkben Győrben, Sopronban és Mosonmagyaróváron tartottak demonstrációt vasárnap késő délután.

Sopron - Felszámolhatnánk a szegénységet

Az országszerte rendezett korrupcióellenes tüntetés során Sopronban folyamatosan nőtt az érdeklődők száma, a rendezvény végére mintegy kétszázan gyűltek össze tegnap a Fő téren.

Vörös Viktor (PM), Tutuntzisz Ákos párton kívüli civil felszólaló, Szalai László (DK), Jakál Adrienn (PM) és Kalmár István (MSZP) tényekre alapozva kíméletlenül ostorozták a „maffiakormány" és a helyi vezetés ténykedését.

Demonstráció Sopronban - 2015. 04. 19. Fotó: Leczovics Zsolt


„Pokoli mélyre süllyedt a politikai elit"; „mutyikormány ül a nyakunkon, amely sem nem fiatal, sem nem demokrata";  „a fideszes korrupció nem rendszerhiba, hanem maga a rendszer.

Páratlan ennek gátlástalansága" – hangoztatták többek között a felszólalók, akik közül Jakál Adrienn kijelentette: kiszámolták, rendbe tehetnék az országot, a 175 milliárd forintnyi korrupciós összegből minden állampolgárnak garantált alapjövedelmet lehetne biztosítani.

Így felszámolhatnánk a szegénységet, hiszen napjainkban négymillióan élnek a létminimum alatt.

A győri demonstráció képei:

Demonstráció Győrben - 2015. 04. 18. Fotó: H. Baranyai Edina


Tudósítónk helyszíni jelentése szerint Győrben mintegy százan lehetnek a Bécsi kapu téren.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke azt mondta, nem beszélni kell az együttműködésről, hanem cselekedni, hogy a 2018-as választásra az ellenzéki pártok olyan szövetséget alkossanak, amellyel le lehet győzni a Fideszt.

A Bécsi kapu téren összegyűlt mintegy százötven ember előtt példaként hozta fel, hogy hétfőn elindult a nyomozás Budapest V. kerületében, miután párttársa, Juhász Péter, tényfeltáró nyomozásba kezdett az ingatlanok ügyében és az ügyészség kiokosította a rendőrséget, hogy mit mulasztottak el a nyomozásnál.

A politikus azt mondta: bízik abban, hogy még ebben a ciklusban börtönbe kerül Rogán Antal és Habony Árpád.

Előzmény:

Az ország nagyobb városaiban, megyeszékhelyein, a fővárosban demonstrációt tartanak az ellenzéki pártok. Üzenetük szerint így tiltakoznak a korrupció kormány ellen.

A héten azt is bejelentették, hogy a Civil Összefogás Fórum egyelőre nem szervezi meg a Békemenetet.

A megyei helyszínek:

Sopronban vasárnap 16 órakor mi is ott leszünk a Fő téren, hogy együtt tiltakozzunk a Fidesz korrupt politikája ellen - jelentette be korábban Biczi László (MSZP).

- Korrupciómentes országot és várost akarunk, olyat, ahol nem fordulhat elő, hogy Győrben a nyilvánosságot kizárva tárgyalnak a közgyűlésen az emberek közös pénzéről – mondta el sajtótájékoztatóján Glázer Tímea. A megyeszékhelyen a Bécsi kapu téren demonstrálnak.

Mosonmagyaróváron délután öt órakor kezdőik a rendezvény. Helyszín: Deák Ferenc tér - Magyar utca sarka.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: a baloldali tüntetés hiteltelen!

˝A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a baloldali pártok a korrupció ellen tüntetnek, úgy mintha az… Tovább olvasom