Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

A kormányablakok ügyintézői átvették bizonyítványaikat

Arra is felkészítették őket, hogyan tudnak az ügyfelekkel megfelelően bánni, hogyan kezelhetik a stresszesebb helyzeteket.

A kormányablakkal összefüggő feladatokat ellátó személyek "kormányablak ügyintéző" minősített közszolgálati továbbképzése a program ütemtervének megfelelően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében befejeződött.

A záróvizsgát követően minden megyeszékhelyen a napokban ünnepélyes keretek között adják át a sikeresen végzett tanulóknak a bizonyítványokat. Megyénkben kedden volt az átadás.

A Győr-Moson-Sopron megyei átadó ünnepséget sajtónyilvános esemény keretében tartották meg kora délután Győrben, a kormányhivatal dísztermében. Az rendezvényen beszédet mondott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa, a projekt szakmai vezetője, Koltányi Gergely és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Németh Andrea igazgató is.

Lapunknak dr. Németh Andrea elmondta, hogy 122-en vehették át bizonyítványaikat. Őket az okmányirodák munkatársai közül választották ki a képzésre, ami a középfokú végzettségűek esetében fél évig tartott. (A felsőfokú végzettséggel rendelkezők képzése két félévből áll.)

Az októbertől a hét járási székhelyen megnyíló 11 kormányablaknál fognak dolgozni ügyintézőként. Többek között ők segítenek az ügyfeleknek az ügyfélkapuval, a családi támogatásokkal kapcsolatos ügyek intézésében.

Koltányi Gergely arról beszélt, hogy az öt modulból álló képzés során nemcsak az ügyintézés közigazgatási szabályait ismerték meg, hanem arra is felkészítették őket, hogyan tudnak az ügyfelekkel megfelelően bánni, hogyan kezelhetik a stresszesebb helyzeteket.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Tündenéne 2013. július 22. 14:33
  „:))”
 • 25. poorman 2013. július 19. 19:53
  „22#

  Ha ez lenne az utolsó lehetőségem, a hozzászólásod alapján, inkább éhen dögölnél, mint nálad dolgozzak!

  Tudom Te vagy a normális... ezt már megmondták neked a hangok is. :)))”
 • 24. poorman 2013. július 19. 19:50
  „21#

  Tündenéne! :)))

  Látom nem érzed a humort az írásomból!

  Tisztellek - mint már írtam -, de azért engedtessék meg 15 év államigazgatási munka + most is kapcsolatban vagyok "ügyfelekkel", hogy a fenntartásaimat megfogalmazzam.
  NEM ellened szóltam de TE mindjárt magadra vetted. :))

  Lehet hogy egyszer majd összefutunk a "Megyeházán". :))
  Biztosan megismerlek majd a mindenáron segíteni-akarásod alapján! :))

  Addig is jó egészséget és kitartást kívánok!”
 • 23. Tündenéne 2013. július 18. 21:57
  „22. hangok 2013.07.18. 15:33

  Elnézést, de nem értem: ki dobált sarat milyen kollégájára? Ki mocskolódik kire? Ha jól vettem ki a hozzászólásokból, rajtam kívül nemigen van itt kormányablakos. Azt sem tudom, hogy ki mondott és hol olyasmit, hogy "én dolgozom egyedül, a többi hivatalban a többi munkatárs csak a lábát lógatja"?”
 • 22. hangok 2013. július 18. 15:33
  „Ne haragudjatok,de ez röhej, amit itt műveltek! Ezért működik így a közigazgatás, ahogy!!!Egymásra fújtok, ahelyett, hogy egymást segítve élnétek! Vélem, hogy a munkátok is ilyen! A szóváltásotok pedig minősíthetetlen. Nálam egyikőtök sem dolgozna!!! Legyen véleményed, de ne itt, ne így, ne ismeretlenül mocskolódj, sarat dobálj a kollégádra! Remélhetőleg nem ez a képzés tesz jobbá egy kollégát sem, nagy lenne a baj! Épp a hozzáállás és a jellem......stb! A közigazgatás egyáltalán nem ettől lesz jobb, hatékonyabb, hanem tőletek lenne, de reménytelen, most végleg ezt érzem!!!Ilyen hozzáállással, hogy én dolgozom egyedül, a többi hivatalban, a többi munkatárs csak a lábát lógatja, ez egyszerűen elképesztő vélemény!!! Szégyen! Valós kép a közigazgatási helyzetről, kormányablak ide, vagy oda!”
 • 21. Tündenéne 2013. július 18. 08:28
  „17. poorman 2013.07.17. 19:46

  Hidd el, nem az a szintű felhasználó vagyok, akire te ezzel a mondatoddal gondoltál. Egyébként - lepődj meg - a mi dolgunk az ügyfelek kiszolgálása, nem a játék. Sem időnk, sem energiánk fölösleges butaságokkal foglalkozni, mivel reggeltől estig tele vagyunk munkával. A célom nem a te meggyőzésed, viszont amiket feltételezel, az bizony sértő, és ezt sajnos nem tudom szó nélkül hagyni. Minket pontosan azért válogattak ki erre a munkára, hogy ezt az ellenérzést legyőzzük, hogy megmutassuk, hogy igenis vannak emberek, akik szeretnek az ügyfelek problémájával foglalkozni, szeretnek segíteni, és igyekeznek mindent megtenni, hogy az ügyfél ne menjen el innen dolgavégezetlenül. Ha tudnád, hogy hányféle kéréssel, kérdéssel, panasszal, milyen lelkiállapotban, dühöngve, ellenérzésekkel jönnek be nem egyszer hozzánk... és ezek után mindenki megnyugodva, mosolyogva és dicsérő szavakkal megy haza (talán összesen ha egyetlen kivételt tudnék mondani, volt egy úr, aki kérdezett valamit, mondtuk, hogy ugyan nem tartozik az ügykörünkbe, de foglaljon helyet, utánanézünk, mit lehet tenni az ügyben; ezek után dühöngve, kiabálva elviharzott, pedig még a folyosóra is utánamentünk, hogy hát várjon már egy percet, segíteni akarunk...). Számunkra az a legnagyobb öröm, amikor egy ügyfél elégedetten távozik, és nevezz naivnak vagy hülyének, de mi azért vagyunk itt, mert szeretjük ezt a nmunkát. Erre képeztek ki, de én pl előtte is ezt csináltam már 8 évig (és érdekes, egyetlenegyszer sem pasziánszoztam, pedig a régi munkahelyemen volt játék a gépen...).

  18. susan 2013.07.17. 19:55
  Várjuk szeretettel :)”
 • 20. poorman 2013. július 17. 20:30
  „Susika kiscsillagom olvasni már meg kell tanulni ált.isk. alsó tagozatában.
  A szövegértés marad a felső tagozatban. Melyiket nem jártad ki???”
 • 19. susan 2013. július 17. 20:19
  „Valami ellentmondást hallok poorman hozzászólásába. Ha nem is tudja, hogy van a gépén játék akkor hogyan is játszik ? Továbbra is azt mondom, hogy engem pedig meggyőzött Tündérnéne és bízom abban, hogy gördülékenyen fog menni az ügyintézés. Sok sikert hozzá !”
 • 18. susan 2013. július 17. 19:55
  „Igen megint kijött a magyar mentalitás. Nem is értem, hogy az emberek miért egyszerre a negativumokat kezdik el szajkózni. Jó ez Nektek kedves negatív hozzászólók? Én igen is megadom az esélyt a Kormányablakok dolgozóinak. Ugy gondolom, hogy ha elvégezték ezt a képzést meg is fogják mutatni, hogy ők mindent meg fognak tenni az ügyfelekért.
  Jövőre jogosítványt kell csináltatnom és nagymama leszek nem is olyan sokára. Lányommal a Kormányablakba fogunk mindent elintézni a baba születése után. Én bizom benne. hogy zökkenőmentes lesz az ügyintézés, és ahogy elnéztem a videófelvételt, nem tapasztalatlan üyintézőkkel fogunk ott találkozni.”
 • 17. poorman 2013. július 17. 19:46
  „15#

  Az, hogy Te nem találod meg a gépeden, még nem jelenti hogy nincs rajta! :))))

  Keresni, keresni, keresni..... aztán majd csak előjön! :)))))

  Amúgy tisztellek, hogy véded a mundért(ezügyben már értekeztünk) de engem most sem győztél meg!”
 • 16. Tündenéne 2013. július 17. 19:22
  „10. porter150 2013.07.17. 12:52

  Nem is elvárás, hogy fejből fújjunk mindent (bár eleinte annál a kezdeti hatvanvalahány ügykörnél sem gondoltuk, hogy menni fog). Viszont olyan adatbázis és háttéranyagok állnak rendelkezésünkre, amelyeknek a segítségével könnyen és gyorsan tudunk segítséget nyújtani. A leggyakrabban előforduló ügykörökben persze ez nem kell, csak azoknál, amelyek ritkák, vagy amelyeknél gyakran változnak a jogszabályok.”
 • 15. Tündenéne 2013. július 17. 19:17
  „14. Babenko 2013.07.17. 17:42

  Kollégáim nevében köszönjük a kedves feltételezést. Még nem voltál nálunk, ez nyilvánvaló. Tájékoztatlak, hogy a számítógépeinken egyrészt NINCS pasziánsz, sem semmilyen más játék, másrészt központi felügyelet alatt állnak, tehát csak a muknánkhoz szükséges feladatokat tudjuk rajta elvégezni. Biztosíthatlak továbbá arról is, hogy nem raboljuk egyetlen ügyfél idejét sem, a hozzánk fordulóknak a lehető leghamarabb állunk a rendelkezésére, és segítünk, amiben csak tudunk. Várunk szeretettel téged is, látogass el bátran hozzánk reggel 8 és este 8 között bármely munkanapon.

  13. sünci 2013.07.17. 13:06
  A felsőfokúak képzése NKE-s szakirányú továbbképzésnek minősül, a középfokúak képzését közszolgálati továbbképzésnek hívják.”
 • 14. Babenko 2013. július 17. 17:42
  „De remélem ha majd a hölgyek( urak?) pasziánszoznak a hivatali számítógépen, azt nem úgy teszik, hogy a monitor visszatükröződik az ablaküvegben. És ha netalántán lebuknak, ne legyenek <moderálva> a kedves ügyféllel, akinek az idejét rabolják.”
 • 13. sünci 2013. július 17. 13:06
  „Középfokú végzettséggel rendelkezőknek fél év,a felsőfokúaknak két félév? Hogy is van ez? Értelmesebbek a középfokúak?”
 • 12. porter150 2013. július 17. 13:02
  „@Goldmund

  Ja, és az említett képzés nem a Ket.-ről szól, hanem az általad említett (a korm. hivatalok szakig. szervei által használt) ágazati jogszabályokról. Kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz ebből.”
 • 11. Tündenéne 2013. július 17. 12:58
  „5. Goldmund 2013.07.17. 08:34

  Aki pályakezdő, annak nem is lehetnek még meg azok a vizsgái, csak azoknak, akik már régebb óta a közigazgatásban dolgozik. Természetesen a megfelelő időben mindenki leteszi a kötelező közig alap- és szakvizsgákat is...

  8. dödike 2013.07.17. 10:19
  Tájékoztatlak itt is (mint ahogy gondolom már személyesen is tájékoztattunk), hogy a közgyógyellátási ügyintézés a járási hivatalban folyik. Mi az ő munkájukat elősegítendő befogadjuk a közgyógyellátás kérelmeket, tájékoztatunk arról, hogy mi kell hozzá, hogy kell kitölteni, segítünk is benne, ellenőrizzük, hogy ne kelljen utána hiánypótoltatni. Ha mindez megvan, még aznap (!!!) át is kerül a járási hivatalhoz, ahol végül a megfelelő jogszabályban előírtaknak megfelelően bírálják el (bekérik hozzá a szükséges szakhatósági állásfoglalásokat, adatokat, miegymás). Ezt nem a Kormányablak hosszabbítja meg, hanem a jogszabály, és azt nem mi hoztuk.
  Az "illeték" dolgot nem értem (milyen ügyben, miért, hogyan stb.), így arra nem tudok válaszolni.
  Arra is felhívom a figyelmet, hogy a Kormányablakban ügyfélelégedettségi kérdőívek találhatók, amiket bárki bármikor kitölthet és bedobhat az erre a célra elhelyezett gyűjtőládába. Előtted is nyitva áll a lehetőség, sőt, ha bármelyik kolléga hozzáállásával vagy segítségével kapcsolatosan panaszod lenne, természetesen azt is benyújthatod bármikor.

  A nevem: Tündenéne :) (nem Tündér... nem Töndér... stb.)

  9. Goldmund 2013.07.17. 11:23
  Természetesen tudnánk válaszolni, bár - ha megbocsátod - valószínűleg nem fejből fújnánk a jogszabályi hivatkozásokat, de ez nem is elvárás. Felénk az a követelmény, hogy ha valaki bejön, annak segítsünk, akár információval, akár a kérelmének ügyintézésében, akár elektronikusan, akár csak egy jó szóval. Eddig még nem volt ránk panasz. (Bár most dödike úgy tűnik, nem elégedett sajnos.)”
 • 10. porter150 2013. július 17. 12:52
  „Szerintem is nehéz (ha nem lehetetlen) küldetés minden ügykörben (akár csak valamennyire) képben lenni. Majd kiderül...”
 • 9. Goldmund 2013. július 17. 11:23
  „6. porter150 2013.07.17. 10:00

  "2500 ügykörröl van szó, nem a te egyetlen szakterületedről... "

  Az ügyintézés közig. szabályait egyetlen törvény, a Ket. szabályozza. Aminek persze én nem minden paragrafusát használom, de a közig. szakvizsgához gyakorlatilag mindet tudni kellett. Az ágazati jogszabályok egy másik kérdés, de azt kötve hiszem, hogy a 15 szakig. szerv összes osztályán használt ágazati jogszabályokat megtanulnák az ügyintézők. Ehhez ui. nemcsak a közigazgatáshoz, hanem az érintett területek szakmai részéhez is érteniük kellene, anélkül adott esetben nem is érthetik a jogszabályban használt szakmai fogalmakat. A Ket-et viszont nyilván eddig is ismerték, ill. ha már nem emlékeztek valamire, minden tanfolyam nélkül is felfrissíthették ismereteiket.

  "Tájékoztatlak továbbá, hogy a közig. szakvizsga nem kötelező, de a felsőfokú végzettségű közszolga tanácsosi besorolásához feltétel. Ezek is benne vannak a jogszabályokban, amelyekből szakvizsgáztál, ezek szerint mégsem ismered őket..."

  Köszönöm tájékoztatásodat. :-) Természetesen tudom, hogy nem kötelező, de nincs előmenetel enélkül, no meg leépíténél is logikus, hogy jobban izgulhat, akinek az nincs meg. Magyarul: aki nem nyugdíj előtt van pár évvel, vagy nincs lehetősége hamar és könnyen elfogadható állást találni a versenyszférában, az nemigen kerülheti ki a szakvizsgát.

  "Jó mellékkereset csókosoknak? Az oktatói feladat elvállalása erősen ajánlott volt a szakterületek vezető beosztású kormánytisztviselőinek"

  Hát, az én főnököm biztos nem oktatott... Persze egy budapesti, ugyanilyen területen dolgozó ember lehetséges.... Lehet, hogy be kéne mennem találomra a kormányablakhoz, hogy mint érdeklődő ügyfél tájékoztatást kérjek, hogyan is vannak ezen a területen az engedélyezési eljárások, miket kell benyújtani hozzájuk... Kíváncsi lennék, tudnának-e érdemben válaszolni. ;-)”
 • 8. dödike 2013. július 17. 10:19
  „kefe70,Töndérnéne.: Többszörös tapasztalat.Illeték és közgyógy valamint a levelek körbeküldözgetése az ügyintézés meghosszabodását eredményezi.Mindenesetre az eddigi 30 napból tudnak 90-et csinálni.”
 • 7. oPTiKa 2013. július 17. 10:10
  „A gond csak ott van, hogy a jó ügyintézö nem sok mindent tud csinálni, ha rosszak a feltételek és a folyamatok...”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Győrben: ütközés után ütötte el a gyalogost az autó - fotók

Közlekedési baleset történt kedden reggel Győr belvárosában, a Jókai utca és az Árpád út kereszteződésében. Egy nő életét vesztette. Tovább olvasom