Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

A koraszülöttekért

A tapasztalatok szerint egy bál színvonalának, a vendégsereg hangulatának nem árt, ha a bevétel jótékonysági célt szolgál. Az ilyen rendezvények közé sorolható az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány február 28-án esedékes táncos, zenés estje a Rába Hotel Royal Termében.
A bál főszervezőjeként talán szokatlan feladatot lát el dr. Alexy Miklós, a Győri Petz Aladár megyei kórház gyermekorvosa, de napi munkája mellett szívesen fáradozik, hogy a nemes cél teljesüljön és nem utolsósorban mindenki jól szórakozzon.
– Húsz-harminc évig a koraszülötteket orvos és nővér ingyen és bérmentve az Országos Mentőszolgálat segítségével hozta a kórházba – mondta dr. Alexy Miklós. – Tavaly nyártól megvalósult a központi finanszírozás, amely az alapítványon keresztül érvényesül. A megye távoli kórházaiból, valamint Komáromból és Pápáról orvosok és nővérek részvételével minden kis beteget, valamint a koraszülötteket a Petz Aladár megyei kórházba szállítják.
– Miért van erre szükség?
– Mert nálunk van lélegeztetőgép, speciális ellátás, a győri Perinatalis Intenzív Centrum tudja megoldani a megyében a feladatokat. Évente kétszáz beteget veszünk fel, nagyobbrészt innen a szülészetről.
– Milyen betegségekről van szó?
– Leginkább a koraszülöttek éretlenségéből adódó betegségekről. A hatszáz-hétszáz grammos testsúllyal születő csecsemők négy-öt hónapot töltenek az osztályon, amíg el nem érik a két kilogrammos súlyt.
– Mit segíthet a jótékonysági bál a betegellátásban?
– Nagyon magas a gyógyítómunka műszerigénye, a műszerek pedig drágák. Sajnos az utóbbi időben túlnyomórészt az alapítvány oldja meg a finanszírozást.
– Mennyibe kerül az optimális körülmények megteremtése?
– Évente tízmillió forint kellene a fenntartáshoz és az amortizáció következtében a pótláshoz.

Mit kell még tudni?

A Hot Jazz Band egyórás koncertet ad a rendezvényen, majd a Party Band szolgáltatja a tánczenét. Jegyek a Perinatalis Intenzív Centrumban igényelhetők. Támogatásokat a 11737007–20712734-es számlára lehet utalni.

Kapcsolódó cikk >>
Jótékonysági bál az újszülöttekért

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétharmados többség a büdzsé mellett

Mint arról tegnapi számunkban beszámol- tunk: a győri közgyűlés csütörtökön este fél tizenegykor… Tovább olvasom