Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A könyvtár a tanulók partnere

Győr - A városi könyvtár valamennyi részlegét díjmentesen használhatják azok, akik igazoltan tanulmányokat folytatnak. Az intézmény partner kíván lenni a tudás megszerzésében.
Jelentősen módosultak április derekától a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár használatának feltételei. A változást a kereslet szülte, hiszen az intézményt főként közép- és főiskolások, egyetemisták, valamint a felnőttképzésben részt vevők veszik igénybe – nyilatkozta érdeklődésünkre Berente Erika. A könyvtár főtanácsosa elmondta: kezdeményezésük – az igény mellett – azzal az uniós törekvéssel is találkozik, amely az életfogytig tartó tanulás segítését szorgalmazza. A városi könyvtár partner a tanulásban: valamennyi részleg használata térítésmentes azok számára, akik igazoltan tanulmányokat folytatnak. Így mentesülnek a beiratkozási díj fizetése alól, akik a közoktatásban, felsőoktatásban, felnőttképzésben, szaktanfolyamokon, nyelvtanfolyamokon tanulnak.

Díjmentesen kölcsönözhetik az érintettek a könyveket, folyóiratokat, CD-ket, DVD-ket és videofilmeket, helyben használhatják az olvasóteremben, kikölcsönözhetik hétvégére a kézikönyveket, lexikonokat és enciklopédiákat. A könyvtár tanulási segédletek és kötelező irodalmak különgyűjteményével segíti a feladatok teljesítését, a megadott témákról pedig tájékoztatást ad, anyaggyűjtést végez. Könyvtárközi kölcsönzéssel más könyvtárakból is beszerzi a szükséges irodalmakat és napi fél óra díjmentes internethasználatot is biztosít az érintett olvasóknak. Berente Erika megjegyezte: a díjmentes könyvtárhasználatot az intézmény – az önkormányzat jóvoltából – a fogyatékossággal élők és a rokkantnyugdíjasok számára is biztosítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat és fél év lapult a szatyorban

Győr–Hegyeshalom - Hat és fél év fegyházbüntetésre ítélt a győri tábla egy kokainkereskedőt,… Tovább olvasom