Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

A komáromi Magyarock Dalszínház vendégjátéka a Győri Nemzeti Színházban

A púpos című új magyar musicalt hozza el a komáromi Magyarock Dalszínház a győri teátrum színpadára május 28-án: a címszereplő Laklóth Aladár mellett olyan népszerű színészek előadásában mint Csengeri Attila, Vikidál Gyula, Barabás Kiss Zoltán vagy Fésűs Nelly.
Másik Lehel zeneszerző és Vizeli Csaba szövegíró A púpos című musicalje ősbemutatójának a komáromi Jókai liget szabadtéri színpad tavaly adott otthont. A felújított darab kőszínházi premierjét pedig novemberben láthatta a közönség a budapesti RAM Colosseumban. A Paul Feval regényéből összeállított zenés színpadi adaptáció igazi csemege a musicalrajongók számára, hiszen olyan kedvelt előadók hívják színpadra Lagardére lovag történetét, mint Csengeri Attila, Makrai Pál, Vikidál Gyula, Barabás Kiss Zoltán, Molnár Ágnes és Fésűs Nelly. A címszereplő, azaz Henri de Lagardére pedig lovag Laklóth Aladár.


Másik Lehel (aki Chaverney márkiként is színpadra lép) és Vizeli Csaba (a szövegkönyv és dalszövegek mellett nevéhez fűződik az előadás rendezése Bakó Gáborral együttműködve) egyébként korábban a Madách Színház musical pályázatán is indult a darabbal, mellyel sikerült a döntőbe jutniuk:

- A Púposban minden jelen van, ami egy jó musicalhez kell, azért is választottuk ezt a regényt: ellentétek játékát élvezhetjük, élni akarás és gyilkosság, szerelem és gyűlölet, barátság és ármány, a jó és a gonosz vetélkednek egymással, hogy végül - mindannyiunk örömére - a jó elnyerje jutalmát - osztotta meg véleményét Vizeli Csaba, a produkció rendezője arról, hogy miért Favel, talán napjainkban kevésbé ismert regényét választották.


Az érdeklődők már jegyet válthatnak a Győri Nemzeti Színház jegypénztárában és on-line is a musicalre.


A púpos története

Philippe Gonzague bérgyilkosokkal megöleti Philippe Nevers hercegét, Franciaország harmadik leggazdagabb nemes urát, hogy elvehesse annak özvegyét, a szép Aurore Caylust, és ezzel rátehesse kezét Nevers hatalmas vagyonára.

A merénylet sikerül, a házasság is. A halott barát, a herceg lányát, a csecsemő Aurore-t azonban a tisztaszívű Henri Lagardére lovag - az egykori vívósegéd - megmenti, így a gaz Gonzague herceg nem lehet a lányra eső örökrész birtokosa.

A történet 17 év elteltével Párizsban folytatódik. A gazdasági konjunktúrát kihasználó Gonzague, "a harmadik Philippe" kastélyát jó pénzért üzletkötők rendelkezésére bocsátja. Köztük tűnik fel a titokzatos púpos, akiről idővel kiderül, hogy azonos az Aurore Nevers-t hetedhét határon túl felnevelő - és a már felserdült, 18 éves lányba immár beleszerető - Lagardére-rel.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művelődésszervezés a hagyomány jegyében

Egy hónap alatt kilenc városban, több mint ezer kulturális és önkormányzati szakember részvételével… Tovább olvasom