Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

A Kölcsey az első ökosuli

Győr - A Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Óvoda az első ökoiskola Győrben. Ezek az iskolák céljukként azt tűzték ki, hogy környezettudatos gyermekeket nevelnek, akik felnőtt életükben is továbbviszik ezt a gondolkodásmódot.

Az ökoiskola-hálózat 1986-ban indult útjára. Azóta több mint tíz országban több száz iskola lett a hálózat tagja. Az ökoiskola hálózat minden országban azonos elvek, módszerek alapján épül fel. (Az ökoiskolákról további információk olvashatók a hálózat honlapján. )A Kölcsey az előző tanévben nyerte el ezt a címet, amely egyáltalán nem névleges, hiszen az iskolában minden területen megfigyelhető a környezettudatos magatartás. Az iskola területén belül is szelektíven gyűjtik a hulladékot, külön elemgyűjtők vannak elhelyezve, külön gyűjtik a papír és külön a műanyag szemetet.

Az iskola pályázat útján kapta az ökoiskola elnevezést, amelyet azért is pályáztak meg, mert nagy udvarral rendelkeznek, melyet fajátékokkal, fából készült berendezésekkel szereltek fel, emellett sok a zöld terület is.

Mióta ökosuli lettek rengeteg programmal színesítik a tanulók iskolai életét, különböző pályázatokat adtak be, amelyeken kizárólag ökoiskolák indulhatnak. A Győri Vásáron is részt vettek.
Másodikként Győrben a Szent Györgyi Albert Általános Iskola, Középiskola és Kollégium is csatlakozott az ökoiskolák népes táborához, majd a Győr-Szentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskola és Szentiváni Óvoda is.

A közeljövőben további iskolák csatlakozhatnak ehhez a programhoz, azért, hogy a környezettudatos gondolkodás az általános iskolában elkezdődjön, és egy életen át tartson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncbiennále: ünnep, három helyszínen

Győr – A Győri Balett nincs válságban – jelentette be Kiss János igazgató tegnap a… Tovább olvasom