Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A klubosok szerveztek tábort a kisebbeknek

Mezőörs–Győr - Nem mindennapi az ötlet, a megvalósítás pedig tényleg csak az elhatározáson meg a kitartáson múlt: a település ifiklubjának tagjai szerveztek háromhetes tábort a kisiskolásoknak, ennyivel is könnyítve a nyáron dolgozó szülők terhén.

A mackókiállítás helyszínén beszéltünk meg találkozót az Árkádban, a kis csapat tagjai láthatóan élvezik a nézelődés minden percét. A program pedig csupán egy a sok közül.

– Több mezőörsi szülőnek gondot jelent, hogy egy hónapra leáll az óvoda, így úgy gondoltuk, kis segítséggel megszervezzük a nyarukat – árulta el Farkasdi Melinda főszervező, aki nem titkoltan hagyományt szeretne ebből. – Egy-egy napra vendégül láttunk még egyéves kisgyermeket is, de zömében a 10–14 év közötti fiatalok jelentkeztek.

A mackókiállításra Győrbe jöttek mezőörsi kicsik. Fotó: Harcsás Judit
A mackókiállításra Győrbe jöttek mezőörsi kicsik. Fotó: Harcsás Judit

A bázist a mezőörsi házasságkötő terem s egyben az ifiklubosok állandó helye jelentette, ahonnan az idő függvényében túráztak, kulturális és sportprogramokat szerveztek a vakációzóknak, de népszerűnek tűnt a filmvetítés is. Ebédet a mezőörsi idősotthonból hoztak. Kollár Zsuzsanna és Onódi Zsanett szervezők naponta lelkesen várták a csemetéket, s elárulták: pályaválasztásuk is szorosan a gyerekekhez, a szervezéshez kapcsolódik. Farkasdi Melinda idén intézményi kommunikátorként végzett, Zsuzsa kollégiumi nevelőként dolgozik, Zsanett pedig harmadéves andragógia szakos hallgató.

– Szeretjük a napközit, mert otthon tévét néznénk, együtt pedig jobban telik az idő – tudtam meg a Szabó testvérpártól, Krisztofertől és Rafaeltől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borokkal bolondított könyvek

Győr - Megszokottnak legkevésbé sem mondható profillal bővítette kínálatát Győr belvárosának egyik… Tovább olvasom