Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

A kistérség a Bolgányi-hídon is segíthet

A szervezet foglalkozik a kérdéssel, hogy anyagilag is tudja-e segíteni a térségi közlekedést szolgáló, rossz állapotban lévő Bolgányi-híd felújítását.

Nem emelkednek a győri kistérségi társulás működéséhez szükséges települési tagdíjak. A szervezet foglalkozik a kérdéssel, hogy anyagilag is tudja-e segíteni a térségi közlekedést szolgáló, rossz állapotban lévő Bolgányi-híd felújítását.

A keddi kistérségi ülés első részében Friderics Cecília (Nagyszentjános) jelezte, hogy már tavaly áprilisban kérték a családi napközit, ám a működési engedélyt azóta sem kapták meg: ebben kérte a társulás segítségét. Herold Ádám alelnök értetlenül fogadta, hogy Töltéstava polgármestere tavaly egyetlen ülésen sem vett részt.

A társulás területfejlesztési bizottságának munkájáról Babos Attila (Dunaszeg) megjegyezte: abban nincs értékelhető.

"A legtöbbet az önkormányzatok támogatására lehetett volna tenni" - mondta, s a rossz állapotban lévő Bolgányi híd támogatását kérte a bizottság keretéből. Szabó Károly (Dunaszentpál) támogatta az elképzelést, s hiányolta a bizottság idei koncepcióját.

"Ha a tanács egyetért, a bizottság nem lesz akadálya a Bolgányi-híd támogatásának" - mondta Nagy Imre Attila a bizottság elnöke, aki megjegyezte, hogy tavaly kistérségi közös villany- és gázbeszerzés ügyekben is gyakran Budapesten tárgyalt, melyre nem vett fel költségtérítést.

Kérte, a tagtelepülések tegyenek javaslatokat az idei fejlesztésekre. Kettinger János (Győrladamér) a hídfelújítások kapcsán megjegyezte: náluk egy üzem a tervek szerint 2800 dolgozót kíván majd foglalkoztatni.

A társulás a 2012-es költségvetési határozattervezetének tárgyalásakor Jutasi Kálmán (Rábapatona) a pénzügyi bizottság elnöke elmondta: az újonnan megalakuló szociális bizottságnak - melynek Juhászné Árpási Irma (Győrújbarát) lett az elnöke - egymillió forint elkülönítését javasolnak.

A társulás működéséhez a tavalyi, lakosonkénti 40 forintos hozzájárulás ebben az évben nem emelkedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyás az abdai iskolában - Segítséget kér a polgármester

Az iskolában a vízvezeték fagyott el. Hősugárzót kér a polgármester. Tovább olvasom