Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A kiskereskedőket támogatná a Pro Urbe

A közgyűlésnek olyan rendeletet kell alkotnia az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérletéről, hogy azzal segítse a kiskereskedőket - a Pro Urbe szerint.
A közgyűlésnek olyan rendeletet kell alkotnia az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérletéről, hogy azzal segítse a kiskereskedőket – ismertette a Pro Urbe Egyesület-frakció álláspontját az egyik csütörtöki napirendi pontról Bárány István és Szabó Jenő tegnap. Szerintük ezt azért is fontos megtenni, mert a testület korábban zöld utat adott valamennyi bevásárlóközpont-építési törekvésnek.

A képviselők hangsúlyozták: lehetővé kell tenni, hogy az a bérlő, aki a forgalmi érték egytizedét meghaladó felújítást végez el, határozatlan idejű szerződését átválthassa határozott idejűre, és az ilyenkor fellépő készpénzfizetési kötelezettségbe beleszámíthassa a beruházás költségeit. Szerintük az is megoldás lenne, ha ezek a kiadások leírhatók lennének a bérleti díjból. Bárány István megjegyezte: olyan szabályt is támogatna, amely a nagy szerkezeti átalakítás-felújítás után tulajdonjogot engedne meg a bérlőnek az épület újonnan kialakított helyiségeiből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kereskedő ódzkodik a bankkártyától

Míg 2004-ben a kártyabirtokosok csupán 52 százaléka használta kártyáját vásárlásra, tavaly év végére ez az arány 62 százalékra nőtt. Köszönhető ez többek között annak, hogy a kereskedők és alkalmazottak számára rutinműveletté vált a kártya kezelése, így már nem kell hosszú percekig feltartanunk a sort, ha így fizetünk. A kártyás fizetés ráadásul a vásárlónak ingyenes. Tovább olvasom