Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár az elégedett olvasók könyvtára

A megyei könyvtárban végzett elégedettségi felmérés szerint az olvasók többsége hasznosnak ítélte az intézményben történt felhasználóbarát átalakításokat, szolgáltatási formákat, illetve elégedett az elmúlt év rendezvényeivel is.

A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban tavaly a "Közösség – Tudás –Könyvtár: összehangolt könyvtári szolgáltatásokkal a használókért" projekt részeként – sok más mellett – a földszinti ruhatár helyén új kölcsönzési részleget, információs pontot alakítottak ki, illetve nyártól megváltozott olvasói tér fogadja a látogatókat az első és a második emeleten is.

A változásokról elégedettségi felmérést készített az intézmény, amelynek eredményéről Mennyeiné Várszegi Judit számolt be lapunknak.

Az érdeklődők elsősorban a helyi témákkal, zenével, irodalommal kapcsolatos programokat, találkozókat kedvelik.

– A könyvtárhasználók több mint kétharmada elégedett a változtatásokkal. Tetszésüket leginkább az olvasóterem átalakítása, komfortja, tágassága, új és otthonos bútorzata és a gyors információszolgáltatás nyerte el – említette a megyei könyvtár helyismereti osztályvezetője, a felmérés felelőse.

– Ugyanakkor többeknek, valószínűleg az évtizedekig megszokott rendszer miatt, egyelőre fenntartásaik vannak a földszinti ügyfélszolgálati pult kialakításával kapcsolatban, illetve megoszlanak a vélemények a ruhatárról is.

Néhányan hiányolták az utóbbi személyességét – pontosabban a ruhatáros nénit – és többen úgy vélekedtek, hogy a télikabátos időszakban gondot jelenthet a szekrényes megoldás. Azt viszont a nyilatkozók többsége praktikusnak tartja, hogy az épület további szintjein is el tudják helyezni kabátjukat.

Mennyeiné Várszegi Judit örömmel számolt be a tavalyi könyvtári rendezvényekkel kapcsolatos közvélemény-kutatásban szereplő véleményekről is. Ahogy fogalmazott: visszaigazolást kaptak, sikerült eltalálniuk a látogatók kívánságait.

A megyei könyvtárban tavaly megvalósult felhasználóbarát átalakításokkal – többek között a földszinti ruhatár helyén kialakított kölcsönzési részleggel – az olvasók többsége elégedett. Fotó: Bertleff
A megyei könyvtárban tavaly megvalósult felhasználóbarát átalakításokkal – többek között a földszinti ruhatár helyén kialakított kölcsönzési részleggel – az olvasók többsége elégedett. Fotó: Bertleff


– Elsősorban a helyi témákkal, zenével, irodalommal kapcsolatos programokat, találkozókat kedvelik. Ennek tükrében próbáljuk meg – anyagi lehetőségeinkhez képest – alakítani az idei rendezvényeinket, vagyis figyelembe vesszük, hogy kik azok a neves személyiségek – a felmérés szerint ilyen például Czigány György, Rákász Gergely, Szendi Gábor –, akikkel szívesen találkoznának olvasóink.

A megyei könyvtár helyismereti osztályvezetője végül megjegyezte: a mostanihoz hasonló felméréseket a jövőben is terveznek, hogy minél teljesebben ki tudják szolgálni látogatóikat.

Olvasóink írták

  • 1. Tabornok 2012. február 02. 00:38
    „"A Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár az elégedett olvasók könyvtára"
    Mert, azt csinálják magas szinten, amit kell. Bizzunk benne, hogy a politikusok nem a könyvtáron kezdenek el spórolni! KÖSZÖNJÜK, G R A T U L A !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülők visszakövetelik a tanító nénit a győri Gárdonyi iskolában

Aggódó és felháborodott szülők keresték meg szerkesztőségünket a Gárdonyi-iskolából. Tovább olvasom