Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

A kisalfold.hu a ParaParkban: a 113-as garzonból kiszabadultunk, de a szellemekkel nem bírtunk - videó

A kisalfold.hu munkatársai és a Győri Médiaklub tagjai látogatást tettek a győri borzalmak házában: az őrült panellakó trükkjeit még megfejtettük, de a 9-es átjáróból nem tudtunk kimenekülni.
 
Tavaly nyáron nyitotta meg kapuit a győri Parapark a több száz éves, egykori kismegyeri magtározóban.

Az ódon épület falai bármelyik Hitchcock-film tökéletes helyszínéül szolgálnának. A rémisztő sikolyok, kísérteties szobák ellenére az ember nem veszítheti el a fejét, sőt, csak itt van igazán szüksége a józan paraszti észre!

"A pályákról azok a társaságok szoktak sikeresen kijutni, akik logikusan gondolkoznak és csapatban tudnak dolgozni. A hat főből álló csapatok a legideálisabbak a feladatra: ennél több ember a tapasztalatok szerint már inkább hátráltatja egymást. Fizikai erőre gyakorlatilag nincs szükség a játék során, itt minden fejben dől el.

Azt hangsúlyozni szeretném, hogy félelmetes meglepetésekre, ijesztő ajtónyitásokra nem kell számítani nálunk, vagyis hirtelen senki nem fog megrémülni a Paraparkban. 

Videó: Cseh Róbert
Az eddigi menekülési arányok szerint a 113-as garzonból a próbálkozók fele jut ki sikerrel, míg a 9-es átjáróból csak a csapatok negyven százaléka.

Azok a játékosaink járnak egyébként a legtöbb sikerrel, akik ismerik az internetes magyar szobaszabaduló-játékokat, s nem mindent helyben kell kitalálniuk. Mindkét szobából a szabadulásra egy óra áll rendelkezésre" – mondta portálunknak Michel Tímea, a győri ParaPark menedzsere.

Rövid taktikai értekezlet és szabályismertető után öt fős csapatunkra rázárták a 113-as garzon lakatját, s egy őrült panellakó foglyaivá váltunk. Innen még volt kiút, de a 9-es átjáróban már nem bírtunk a furfangos szellemekkel.

Természetesen a pályák buktatóit és megoldásait nem áruljuk el – ezek nélkül a rettegés sem lenne az igazi!


A kisalfold.hu megpróbált kiszabadulni a ParaParkból! Fotók: Cseh Róbert

Olvasóink írták

 • 4. blogin 2013. október 11. 08:54
  „@kekec: Szomorú, ha az ortográfiai félműveltség kibukik. Természetesen a több százat itt különírjuk, még a több száz éves formában is. Mást jelent ugyanis: a több százéves magtározó több darab, egyesével százéves tározót jelent, míg a több száz éves magtározó olyan magtározó, amely már több száz (akár három-négyszáz [de: három-négy millió]) éves. Az éves jelzője ugyanis kételemű: több száz. Az ötfős valóban egybeírandó (hiszen egyelemű a számnév) az ötéves analógiájára. Valóban következetlen itt a helyesírásunk, de a szótári alakokból és a szabályokból jól követhető a kodifikált, sztenderizált forma.”
 • 3. Bagoly11 2013. október 08. 17:41
  „Az országház lakóit benevezném és aki kiszabadul mindenhonnan,az esetleg megérdemelné,hogy tovább irányítson egy országot.”
 • 2. Tündenéne 2013. október 08. 14:03
  „1. kekec 2013.10.08. 12:54

  Áhh, én évek óta próbálkozom... nincs értelme.”
 • 1. kekec 2013. október 08. 12:54
  „"A 113-as garzonból kiszabadultunk, az átjáróból nem a győri Paraparkban"
  Hanem hol? ):O

  "több száz éves, egykori kismegyeri magtározóban"
  Többszáz.
  Pár napja tisztáztuk csak. Én még emlékszem.

  "öt fős csapatunkra"
  Ötfős.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Táncsics esték: beszélgetés Göncz Kingával

A beszélgetés pénteken 17 órakor kezdődik. Tovább olvasom