Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

A Kisalföld Volán támogat és elvár

A Kisalföld Volán megfelelő feltételek biztosítása esetén hozzájárul a Frigyes-laktanya és a buszpályaudvar átépítéséhez. A vezérigazgató sarkalatos kérdésnek a közlekedési gondok kezelését tartja.
„ Társaságunk mindig is azon az állásponton volt, hogy ha a győri önkormányzat rendezni kívánja az egykori Frigyes-laktanyát és környékét, a helyközi autóbusz-pályaudvar területén folyhat építkezés. Ezért is kezdtünk tárgyalásokat a fejlesztőkkel" – nyilatkozta lapunknak Pócza Mihály. A Kisalföld Volán Rt. vezérigazgatója a Kisalföld szerdai számában megjelent cikkre reagált, amelyben Bertold Riehl, az Interbonum Kft. ügyvezető igazgatója a volt kaszárnya és a pályaudvar átépítéséről szóló nagyszabású tervekről beszélt.

Pócza Mihály a beruházás sarkalatos pontjának a közlekedési problémák kezelését látja. Kifejtette: a környék forgalma – főleg reggel és délután – már most is akadályozza a zavartalan buszközlekedést, amelyet a multifunkcionális központ és az egyéb szolgáltatólétesítmények csak tovább növelnének. Érzékeltetésképpen megjegyezte, hogy van olyan csúcsfélóra, amikor 136 járat indul és érkezik. „Nem lenne szerencsés, ha a központ megépülése esetén az autósok és a tömegközlekedést igénybe vevők órákat töltenének a dugókban" – tette hozzá.

A Kisalföld Volán aggasztónak ítéli a Baross híd állapotát, amelyet a többletforgalom tovább rontana. Egy esetleges forgalomkorlátozás vagy a híd „kiesése" – más külön szintű vasúti átkötés hiányában teljesen ellehetetlenítené Győr közlekedését.

A vezérigazgató elmondta, hogy pénzügyi kérdésekről érdemben még nem volt szó. A Kisalföld Volán ugyanakkor elvárja: annak fejében, hogy hozzájárul a fejlesztés megvalósulásához, a beruházó vállalja a pályaudvar kiépítését. Pócza Mihály közölte: régóta szorgalmazza, hogy hármas megállapodás jöjjön létre a fejlesztő cég, a Volán és az önkormányzat között a beruházásról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fejlesztéshez új aluljáró kell

Tárgyalásra alkalmasnak tartják a győri városházán a Frigyes-laktanya és a helyközi buszpályaudvar… Tovább olvasom