Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A Kisalföld Szentendréje lehetne...

Szeretnék, ha Pannonhalmán folyamatosan pezsgő kulturális élet alakulna ki, ha a város a Kisalföld Szentendréjévé válna – hangzott el egyebek között egy tegnap délután Győrött tartott sajtótájékoztatón.
Az eseményt a Magyar Szocialista Párt Vidék Magyarországa tagozata és a Kultúrforrás Pannonhalma Egyesület közösen rendezte tegnap a győri Pártok Házában, abból az alkalomból, hogy a két szervezet bejelentette, együttműködési megállapodást kötött.

A tagozat elnöke, Némethné Jankovits Györgyi emlékeztetett rá, hogy másfél hónapja jelentették be megalakulásukat, s a viszonylag rövid idő után is bizton mondható, hogy rájuk talált a vidék. Említett néhányat azok közül a gondok közül, amelyekkel a tagozathoz fordultak. Ilyen például a vidéki orvosi ügyelet, amely gazdaságossági okokból központosított helyre, Győrbe került, ám ez sokaknak nem tetszik, mert a községekből nehéz elérni. Lehetne például a falvakhoz közelebbi Pannonhalma az ügyelet egy központja. A Vidék Magyarországa tagozat a helyi gondokat helyben igyekszik megoldani, ám ha nem megy, rendszeresen a kormányzat segítségét kéri. Az eddigi munkák sorából az elnök kiemelte, az árvíz kapcsán például Dunaszentpálnak konkrét anyagi segítséget is nyújtottak.

A Kultúrforrás Pannonhalma Egyesület elnöke, Sipos Sándor azt szeretné, ha nemcsak időszaki, hanem folyamatos, pezsgő kulturális életével Pannonhalma a Kisalföld Szentendréjévé válna. Az érdeklődőket nem csak a fiatal város lakói közül várják. (A cím: Pannonhalma, Szabadság tér 4.) A közösségért való munkálkodásról beszélt az egyesület titkára, Tassy Andrásné Mária is, aki bejelentette: Pannonhalmán független jelöltként indul a választásokon a polgármesteri székért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszap lepte el a kőtárat

Minden eddiginél nagyobb kárt okozott a legutóbbi árvíz a győri kőtárban, ezért a szakemberek… Tovább olvasom