Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A kínai termékek eladhatók

Győr - Győrt és a kínai Wuhant majdnem másfél évtizedes partnervárosi kapcsolat fűzi össze. Hu Shu Guang alpolgármester vezetésével tegnap kilencfős delegáció járt a megyeszékhelyen.

Városházi fogadás, az ipari parkban a Borsodi Műhely és a Konkoord Irodatechnika megtekintése, majd a kamarában együttműködési megállapodás aláírása. Így telt a kínai delegáció győri programja, amelynek végén Hu Shu Guang válaszolt a Kisalföld kérdéseire.

Nem érzi úgy, hogy leült a két város kapcsolata, aminek persze oka lehet a nagy távolság, a drága repülési költség – vetettük fel elsőként a kínai politikusnak, aki diplomatikusan azt mondta, a delegációcserék lehetővé tették, hogy megismerjék azokat a reformokat, amelyeket Magyarország a rendszerváltás után végrehajtott, s mindkét félnek kamatozik a kapcsolat.

Hu Shu Guang alpolgármester, a wuhani delegáció vezetője. Fotó: H. B. E.
Hu Shu Guang alpolgármester, a wuhani delegáció vezetője. Fotó: H. B. E.

Mit érez, ha Magyarországon kínai üzletet lát? – hangzott a második kérdés, amelyet Hu Shu Guang mosolyogva fogadott, s annyit fűzött hozzá, az elmúlt években Kína sok terméket és sok technológiát exportált, s úgy vélte, mivel ezek eladhatók, bizonyára megfelelnek a helyi igényeknek.

Felvetésünkre, hogy előny vagy hátrány a kínai–magyar kapcsolatokban, hogy egykoron Magyarország is ahhoz a táborhoz tartozott, amely a dolgozó nép felsőbbrendűségét hirdette, ám közben mi a kapitalizmus útjára tértünk, Hu Shu Guang kitérő választ adott. Emlékeztetett arra, hogy hosszú vita folyik a szocialista rendszerek életképességéről a világban, az elmúlt harminc év azonban a reformok nyomán sikeres volt Kínában.

Olvasóink írták

  • 2. Lojális 2008. október 16. 12:58
    „Tudatos vásárlók vagyunk, így a lehetőségekhez képest kerüljük az ún. "Ázsia centereket"! Szerintem a kínai árudömpingnek csak így lehet véget vetni, de itt komoly szemléletváltásra és persze magasabb jövedelmekre lenne szükség.
    Mellesleg sokszor az az érzésem, hogy az iskolában lassan kínaiul kell tanlni, ugyanis előállhat az a paradox helyzet, hogy saját hazánkban kínai főnökök dirigálnak majd...
    Tja, mielőtt elfelejtem a manadarin nyelv esetlegesen komoly versenyelőnyt jelenthet..!!!”
  • 1. joco1azigazi 2008. október 16. 05:37
    „Miért van más termék is "kishazánkban"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munka 16 helyszínen

Győr - A város útkezelő szervezete tizenhat útépítési és forgalomtechnikai korszerűsítési feladat… Tovább olvasom