Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

A kezükkel „láttak

Mintegy kétszázezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági délelőttön, amelyet a Győri Arrabona Lions Klub rendezett a vak és gyengén látó fiatalok tanévkezdésének segítésére. Az Ornamentika kft. telephelyén a több mint száz vak testközelből ismerkedhetett az épületek homlokzatát díszítő szobrokkal.
Élmény volt a tapintás
„ Egy vak számára élvezhető egy zenemű vagy egy színházi előadás, de a látvány mindig hiányzik. Én alig látó vagyok, s számomra például ismeretlen, hogyan néz ki az Országház" – mondta Zilahi György. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége megyei szervezetének titkára ezzel magyarázta, miért olyan hatalmas élmény sorstársainak, hogy végigtapogathatják a különböző épületek homlokzatát díszítő szobrokat.

„Most már elmondhatom, hogy láttam" – ezekkel a szavakkal fejezte ki Fettik Mária elnök, mit érzett, miután testközelből ismerkedhetett az alkotásokkal.
A Győri Arrabona Lions Klub szombati jótékonysági délelőttjére száz-százhúsz vak érkezett a megye területéről. Mennyeiné Várszegi Judit, a karitatív szervezet elnöke hangsúlyozta: azért rendezték az eseményt, hogy adományokat gyűjtsenek a nem látó fiatalok tanévkezdését megkönnyítendő. Bár a pénzt csak szerdán – közjegyző jelenlétében – számolják meg, úgy vélekedett, összesen mintegy kétszázezer forint gyűlt össze.

Az anyagiaknál azonban sokkal fontosabbnak tűnt, hogy a vakok megérinthették az üvegszál erősítésű finombetonból készült hófehér szobrok, domborművek élethű másolatait, amelyek eredetijei egyebek mellett az új Nemzeti Színházat, a Fővárosi Operettszínházat, a debreceni Csokonai Mihály Színházat, a soproni GySEV-székházat, a soproni városházát, a kassai Thália Színház stúdiószínházát, a Budai Várban található német nagykövetséget, valamint Tasnádi Péter kastélyát díszítik.
A Győri Arrabona Lions Klub a vakok számára fogadást, valamint műsort is szervezett: Sunyovszky Szilvia Jászai-díjas színművésznő előadását Illényi Katica koncertje követte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz visszautasítja

„ A Fidesz-Magyar Polgári Párt győri szervezete és képviselőcsoportja nevében a lehető… Tovább olvasom